Sari la conținut
parcul-fotovoltaic-din-halchiu-a-fost-finalizat

Compania Martifer Solar, subsidiară a grupului portughez Martifer, a finalizat construcţia parcului voltaic de la Hălchiu. Compania de profil a dat în folosință și parcul voltaic de la Măgurele, de lângă București.

Beneficiarul celor două parcuri fotovoltaice, care au cumulat o putere instalată de 5,4 MW, este firma Eurowind Energy, se arată într-un comunicat al Martifer Solar.

Parcul solar din Hălchiu are o capacitate de 2,03 MW, iar cel din Măgurele are o putere instalată de 3,38 MW. Cele două unităţi sunt amplasate pe o suprafaţă totală de 12,5 hectare şi vor putea produce anual 7 GWh de electricitate, care ar putea alimenta 13.000 de locuitori.

Martifer Solar România a finalizat primul proiect solar pentru firma Eurowind Energy în 2012, în localitatea Pufeşti, judeţul Vrancea. Unitatea are o capacitate instalată de 1,5 MW.

Eurowind Energy A/S este implicată în investiţii în domeniul energiei solare şi eoliene în Europa, principalele sale pieţe fiind Danemarca, Germania, România şi Polonia.

În prezent, în România există proiecte de producţie a energiei în panouri solare de circa 500 MW, conform economica.net

Comentarii

Ultimă oră