Sari la conținut

Parcarea de la Parcul Central - Nicolae Iorga, transformată în zonă verde

parcarea-de-la-parcul-central-nicolae-iorga-transformata-in-zona-verde

Parcarea de la Parcul Central - Nicolae Iorga a fost transformată în zonă verde. 100 de locuri de parcare au fost desfiinţate! Ca număr, acestea au fost compensate cu locuri de parcare create pe alte străzi din zona centrală!

Parcarea de pe strada Nicolae Iorga din Braşov, dintre Primărie şi intersecţia cu strada Lungă, unde puteau staţiona aproximativ 100 de autoturisme, a dispărut, măsura făcând parte din strategia de reducere a emisiilor de noxe.


   Mai exact, patru locuri din fosta parcare de pe strada Nicolae Iorga au fost păstrate pentru amenajarea a patru staţii de încărcare a maşinilor electrice.


   La cealaltă parte din parcare au început lucrările de amenajare a unei zone verzi. Practic, această latură a parcului este amenajată „în oglindă” cu cea opusă, de la Bulevardul Eroilor, fostul trotuar care era la marginea parcării devenind o alee pietonală, separată de drum cu o zonă verde, cu flori, gazon şi arbuşti.


     Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, a declarat că, prin desfiinţarea parcării de pe strada Nicolae Iorga, numărul total de locuri nu s-a diminuat în zona istorică a oraşului. „De exemplu, autoturismele vor putea fi parcate în zona Cinematografului Astra sau pe strada Cibinului, unde au fost amenajate locuri de parcare cu plată”, a declarat acesta.

Comentarii

Ultimă oră