Sari la conținut

Ouă roșii în 9 din 10 gospodării ale românilor

oua-rosii-in-9-din-10-gospodarii-ale-romanilor

Tradiționalele ouă de Paște sunt preparate în casă în 9 din 10 gospodării ale românilor, în timp ce cozonacul este pregătit în casă în cazul a 6 din 10 gospodării, conform unui studiu național realizat de TNS CSOP la sfârșitul lunii martie și transmis AGERPRES.

În același timp, numai unul din 10 români a ales ca de Paște să plece în concediu, iar dintre cei care pleacă doar 15% spun ca își vor petrece vacanța în afara țării. De asemenea, potrivit aceluiași studiu, românii alocă între 300 și 700 de lei produselor și activităților legate de această sărbătoare. Pe lângă tradiționalele ouă roșii, pe masa de Paște a românilor se vor afla și dulciurile și produsele de patiserie produse în casă (73%), fructele (69%) și produsele lactate (67%). Principalele tipuri de carne ce vor sta pe masa de Paște a românilor sunt cea de pui (65%) și de miel (63%), iar categoriile de băuturi cel mai frecvent menționate au fost cele nealcoolice (sucuri, apa) — 71% și vinul — 69%. Cercetarea arată că 30% dintre români țin postul Paștelui, cu precădere femeile, cu vârstă mai mare de 45 de ani din mediul rural și persoanele din Moldova. Cei mai puțin înclinați să țină postul Paștelui sunt bărbații, persoanele cu vârsta sub 30 de ani și cele din orașele mari. Sondajul a fost realizat în perioada 21—27 martie 2014 la nivel național, în mediile urban și rural, în rândul populației de peste 15 ani din România, folosind un eșantion de 1102 persoane, cu o marjă de eroare de ą2,9% și probabilitate de 95%.

Comentarii

Ultimă oră