Sari la conținut
oua-din-ciocolata-contrafacute-

Produsele au fost confiscate din diferite magazine şi supermarketuri din cartiere, iar verificările s-au făcut în judeţele din Regiunea 7 Centru, printre care şi Braşov.
Ouăle din ciocolată au jucării în interior şi sunt aduse din Ţările Asiatice. Reprezentanţii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorului spun că ouăle sunt foarte periculoase pentru copii. Şi asta pentru că nu au certificate de conformitate, documente de provenienţă, instrucţiuni în limba română şi nici termen de valabilitate.
Atenţie ce ouă cu surprize le cumpăraţi copiilor! Pe piaţa braşoveană au apărut produse contrafăcute, aduse din China, care sunt periculoase pentru micuţi. „Necunoscând producătorul, neavând un termen de garanţie, de valabilitate, un certificat de conformitate şi nici un element de siguranţă referitor la aceste ouă de ciocolată, considerăm că este foarte grav şi periculos să fie consumate de către copii, necunoscând toate aceste elemente”, a declarat pentru Braşovul Tău Sorin Susanu, comisar şef ANPC regiune centru Braşov.
Descoperite în magazine şi supermarketuri din cartiere. Ouăle din ciocolată au fost găsite în magazine şi supermarketuri din cartiere şi au fost retrase de la comercializare. Este vorba de mai multe baxuri care urmează să fie distruse. „În primul rând, le spun braşovenilor să fie foarte atenţi la produsele pe care le cumpără, mai ales că în acesată perioadă a sfintelor sărbători de Paşte apar foarte multe elemente contrafăcute, în special pentru copii, cum avem şi cazul de faţă ouă de ciocolată contrafăcute, care nu au elemente de identificare, nu ştim producătorul, termenul de valabilitate şi nici compoziţia lor, ceea ce este un lucru foarte grav. Există un  importator oficial al acestei cunoscute mărci, care ne-a confirmat că nu ei au importat şi că acestea sunt contrafăcute”, a mai spus a mai spus Sorin Susanu. Agenţii economici care au vândut astfel de produse au fost sancţionaţi. Amenzile în astfel de cazuri pot ajunge până la 50 de mii de lei.


Comentarii

Ultimă oră