Sari la conținut

OTV nu mai are voie să prezinte e-mail-urile Elodiei

Emilia Ghinescu, mama Elodiei, a cerut CNA să oblige OTV să nu mai prezinte conţinutul e-mail-urilor fiicei sale şi să-şi ceară scuze public pentru "lucrurile nereale" difuzate pe post, care au adus "o atingere gravă" imaginii Elodiei Ghinescu. Emilia Ghinescu a sesizat Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) că OTV a prezentat "lucruri nereale" care aduc "o atingere gravă" imaginii fiicei sale, Elodia Ghinescu. "În seara zilei de 28.10.2010, pe postul de televiziune OTV, în emisiunea «Dan Diaconescu Direct», jurnalistul Ioan Spânu a prezentat e-mail-urile aparţinând Elodiei Marilena Ghinescu, intrând în viaţa intimă a fiicei mele, fără acordul meu, ea fiind dispărută, iar soţul acesteia, pe nume Cioacă Constantin Cristian, fiind principalul suspect în dispariţia acesteia, nu avea dreptul să-şi dea acordul pentru a face publică poşta electronică a Elodiei", se arată în plângerea adresată CNA de către mama Elodiei.

Sesizarea mamei Elodiei a fost analizată în şedinţa de marţi a CNA.

Prezent la şedinţa Consiliului, Doru Iuga, reprezentantul OTV, a spus că e-mail-urile Elodiei Ghinescu au mai fost citite în presă în urmă cu doi ani. "Corespondenţa a făcut parte din dosarul din instanţă, care este public. Noi o avem de la Cioacă (soţul Elodiei, n.r.)", a spus Doru Iuga. El a precizat că emisiunea despre Elodia a fost difuzată în contextul în care a fost descoperit un craniu despre care autorităţile au spus că este posibil să aparţină Elodiei.

"Care era relevanţa acelor mail-uri?", l-a întrebat Attila Szasz, membru CNA, pe Doru Iuga. "Între timp a existat o condamnare exact pe tema asta", a spus şi Gelu Trandafir, un alt membru CNA.

Răsvan Popescu, preşedintele CNA, a atras atenţia că difuzarea în continuare a acestor e-mail-uri ar putea duce la încălcarea articolului 40 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, "Difuzarea înregistrărilor convorbirilor telefonice sau a corespondenţei ajunse în posesia radiodifuzorilor este permisă în următoarele situaţii: a) răspunde unor necesităţi de siguranţă naţională, ordine publică sau asigură prevenirea unor fapte penale; b) probează comiterea unei infracţiuni; c) prezintă un interes public justificat".

Drept urmare Doru Iuga şi-a luat angajamentul în faţa CNA că postul nu va mai difuza conţinutul e-mail-urilor Elodiei şi că va căuta o formă de a-şi cere scuze mamei avocatei.

Comentarii

Ultimă oră