Sari la conținut

Orga din Rupea mai are nevoie de 3.500 de euro pentru a-şi recăpăta sunetul

orga-din-rupea-mai-are-nevoie-de-3500-de-euro-pentru-asi-recapata-sunetul

În această săptămână, orga din Rupea, instalată în Biserica Neagră, îşi va recăpăta primele sunete după ani de tăcere, sub mâinile maestrului constructor de orgi Ferdinand Stemmer. Această ultimă etapă a restaurării se apropie de final, dar are nevoie urgentă de sprijin financiar pentru ca orga să poată fi inaugurată în luna octombrie.

Pentru încheierea restaurării orga are nevoie de 10.000 de euro, din care, până în prezent, s-au strâns doar 1.500 de euro. La aniversar din cadrul zilelor Viv’Arte, care a avut loc în data de 4 august în Piaţa Sfatului a adus încă odată în atenţia publicului larg acest instrument valoros şi a reuşit să impresioneze oamenii de afaceri braşoveni, astfel că un investitor privat, care a dorit să rămână anonim, s-a angajat că va dubla orice sumă donată pentru a acoperi cei 10.000 euro. Valoarea întregului proiect se ridică la suma de 33.514 euro.


Implicat în acest proiect, organistul Steffen Schlandt a declarat că „orga din Rupea merită atenţia noastră specială şi tot efortul pentru a o readuce la viaţă. Dacă noi braşovenii vom reuşi să strângem restul de 3.500 de euro, atunci finanţarea este asigurată, prin bunăvoinţa sponsorului care a dorit să rămână anonim. Biserica Evanghelică C.A. din România - Parohia Braşov, coordonatorul proiectului, este recunoscătoare faţă de persoanele şi companiile care au sprijinit deja aceste lucrări şi avem încrederea că se vor alătura mai mulţi demersului nostru”.

Toţi cei care doresc să sprijine acest proiect, îşi pot manifesta intenţia contactând secretariatul la adresa de e-mail info@biserica-neagra.ro, prin telefon la numărul 0268 511 824,  sau pot depune donaţiile direct în contul Bisericii Evanghelice C.A din România - Parohia Braşov, nr. RO66RZBR0000060004749489, deschis la Raiffeisen Bank - Agenţia Piaţa Sfatului Braşov, cu menţiunea „Pentru orga Rupea”.

Comentarii

Ultimă oră