Sari la conținut

ORDONANŢĂ! Pensiile unor braşoveni vor creşte

ordonanta-pensiile-unor-brasoveni-vor-creste

Guvernul a adoptat în şedinţa de ieri o Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, potrivit căreia peste 500.000 de pensionari nu vor mai plăti contribuţii la asigurările de sănătate. În acest fel, şi unora dintre pensionarii braşoveni le vor creşte pensiile, sumele ce se vor adăuga drepturilor lunare provenind din contribuţia care le era reţinută până acum pentru sănătate.

După cum a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu „este vorba de punerea în concordanţă a noului Cod fiscal cu Legea Sănătăţii. Ca urmare a creşterii punctului de pensie la 872 de lei se punea problema scutirii, preluării impozitării pentru serviciile de sănătate sub cifra nou-indicată, de 872 de lei. Vechea prevedere considera că pensiile care sunt sub punctul de pensie de 740 de lei sunt scutite la contribuţiile de sănătate”. Conform datelor oficiale, de prevederile acestei ordonanţe vor beneficia 508.000 de persoane care nu vor mai plăti contribuţia de sănătate.

Suciu a mai spus că o altă prevedere a Ordonanţei prevede scurtarea termenului în care un asigurat îşi poatre schimba medicul de familie de la 6 (şase) luni, în anumite constrângeri evidente. „Se creează condiţiile pentru evaluarea contractului-cadru de sănătate şi se clarifică faptul că cardul European de sănătate are o valabilitate de un an şi nu de 6 luni, cum era până acum”, a adăugat Dan Suciu. El a mai precizat o o hotărâre privind aprobarea contractului-cadru a fost amânată pentru săptămâna viitoare.

Comentarii

Ultimă oră