Sari la conținut

Ordonanţă de urgenţă pentru folosirea trotinetelor electrice pe drumurile publice

ordonanta-de-urgenta-pentru-folosirea-trotinetelor-electrice-pe-drumurile-publice

Circulaţia pe trotuar a fost interzisă, fără buletin nu ai voie să te urci pe o trotinetă electrică!

Guvernul a aprobat în şedinţa din 4 februarie 2020 o ordonanţă de urgenţă potrivit căreia pentru a folosi o trotinetă electrică pe drumurile publice, conducătorul acesteia trebuie să aibă cel puţin 14 ani.


   Aceste mijloace de transport se pot deplasa doar pe pistele special amenajate, iar în cazurile în care acestea nu există, circulaţia lor este permisă numai pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă este de 50 km/h.

Circulaţia pe trotuar este interzisă.


     Potrivit documentului, care a fost pus luna trecută în dezbatere publică, trotineta electrică este definită ca „vehiculul utilizat pentru transportul unei singure persoane, cu două sau trei roţi, articulat cu o bară în partea din faţă folosită ca dispozitiv de direcţie, a cărui viteză maximă prin construcţie este mai mare de 6 km/h, dar nu depăşeşte 25 km/h şi care este echipat cu un motor electric”.


    Potrivit noilor reglementări, ca şi în cazul bicicletelor şi mopedelor, trotinetele electrice care circulă pe drumurile publice trebuie să fie echipate cu mijloace de iluminare şi aceste mijloace şi dispozitive în stare de funcţionare, dispozitive reflectorizant-fluorescente.

Comentarii

Ultimă oră