Sari la conținut

Orașul de la poalele Tâmpei intră în sărbătoare! Încep „Zilele Braşovului”!

orasul-de-la-poalele-tampei-intra-in-sarbatoare-incep-zilele-brasovului

Amânate cu o săptămână, din cauza condițiilor meteorologice, „Zilele Brașovului” se vor desfășura în ultimul week-end din aprilie, începând de vineri și până duminică, derulânu-și festivătățile, concertele, spectacolele și surprizele între 28 și 30 aprilie 2017!

Braşovenii şi turiştii sunt aşteptaţi în perioada 28 – 30 aprilie 2017 la „Zilele Braşovului”, eveniment ce a ajuns la cea de-a XIV-a ediţie. Sărbătoarea oraşului le va oferi participanţilor evenimente pentru toate gusturile şi vârstele, de la muzică pop-rock la muzică populară, de la şlagărele anilor ’80 la hiturile de astăzi. Vor fi şi târguri, dar şi tradiţionala coborâre a Junilor în cetate.

Special pentru „Zilele Braşovului” Piaţa Enescu se transformă în cinema, Piaţa Sfatului, Parcul Central şi Michael Weiss în târguri stradale. Corina Chiriac, Oana Sârbu, Mihai Constantinescu, Carla’s Dream, Daniela Condurache şi Nicolae Furdui Iancu, sunt capetele de afiş pentru cele trei zile de concerte ce se vor desfășura pe scena amplasată în Piaţa Sfatului.

Sărbătoarea oraşului începe vineri dimineaţa cu deschiderea târgurilor: Târgul de meşteri populari (Piaţa Sfatului), Street-food (str. M. Weiss) şi Târgul de produse hand-made (pe aleea de la Parcul Titulescu).

Vineri va fi prima zi de concert, în Piaţa Sfatului, dedicată artiştilor locali şi „şlagărului românesc”. Spectacolele din Piaţa Sfatului vor începe la ora 11.30 și se vor derula pe tot parcursul zilei.


  Vom avea parte de momente artistice susţinute de elevii de la Şcoala Populară de Artă Tiberiu Brediceanu, care vor deschide spectacolul, urmaţi de cei de la Asociaţia Kid Music şi grupul Folk Românaşul.

„Seara şlagărului românesc” va începe de la ora 19.00, iar pe scenă vor urca: Oana Sârbu, Mihai Constantinescu şi Corina Chiriac.

Tot vineri seara, în Piaţa Enescu, braşovenii şi turiştii se vor putea delecta cu filme de scurt metraj.

Sâmbătă, începând cu ora 17.00, vom avea, în Piaţa Sfatului, momente artistice ale copiilor de la şcolile şi ansamblurile din Braşov, iar de la ora 19.00 vor urca pe scenă în concerte extraordinare Carla’s Dream, Matteo, Conexiuni şi Trupa Coco.

De la ora 20.00, iubitorii de film sunt invitaţi la „The Great Pretender”, un documentar despre Freddie Mercury, proiectat în Piaţa Enescu.

Duminică, ultima zi de sărbătoare va începe, în Piaţa Unirii, cu Parada Junilor. Evenimentul cel mai aşteptat din timpul Zilelor Braşovului, Parada Junilor, va începe de la ora 11.00 şi se va desfăşura pe traseul devenit deja tradiţional: Piaţa Unirii, str. C-tin Brâncoveanu, Str. G. Bariţiu, str. Mureşenilor, Bd. Eroilor, Str. Republicii, Piaţa Sfatului, Str. Apollonia Hirscher, str. Poarta Schei, str. Prundului, Piaţa Unirii, Pietrele lui Solomon. Parada va ajunge în Piaţa Sfatului în jurul orei 11.30

Duminică, 30 aprilie 2017, de la ora 18.30, pe scena din Piaţa Sfatului vor fi spectacole folclorice, susţinute de ansamblurile de dansuri româneşti, maghiare, germane, elene. Iubitorii de folclor vor avea ocazia să îşi asculte artiştii de muzică populară preferaţi în cadrul a două concerte folclorice în Piaţa Sfatului: primul va avea loc de la ora 11.30 şi îi va avea ca protagonişti pe elevii de la Şcoala Populară de Artă, iar cel de al doilea va începe la ora 18.30, când pe scenă vor urca ansambluri de dansuri româneşti, maghiare, germane şi elene, urmate de recitalul Danielei Condurache şi al lui Nicolae Furdui Iancu şi o reprezentație susținută de Ansamblul Crai Nou.

În Piaţa Enescu, va rula celebrul film din anii ‘70, „Love Story”.

În toate cele trei zile, instituţiile de cultură braşovene vor organiza evenimente, iar muzeele vor avea acces gratuit.

Asociaţia Amural va prezenta zilnic, începând cu ora 19.30, un spectacol de video-mapping, la corpul T al Universităţii Transilvania şi la Poarta Şchei.

De altfel, toate evenimentele culturale din oraş din perioada 28 – 30 aprilie 2017 se vor desfăşura sub egida „Zilelor Braşovului”.

Comentarii

Ultimă oră