Sari la conținut

Orașele cu cel mai mare număr de utilizatori Revolut: 250.000 de români folosesc aplicația fintech

orasele-cu-cel-mai-mare-numar-de-utilizatori-revolut-250000-de-romani-folosesc-aplicatia-fintech

La un an de la lansarea pe piața din România, aplicația fintech britanică Revolut depășește pragul de 250.000 de utilizatori — un număr de 12 ori mai mare față de luna mai a anului 2018. România urcă astfel pe locul al doilea în topul piețelor cu cea mai rapidă creștere, după Marea Britanie, și este cea de a cincea piață Revolut în Europa ca număr de utilizatori, după Marea Britanie, Franța, Polonia și Irlanda.

Peste 250.000 de români folosesc serviciul digital pentru a-și gestiona banii. Aproximativ 1200 de români își dezchid zilnic conturi pe aplicația fintech.

Cine sunt utilizatorii Revolut și pe ce cheltuie banii

Vârsta medie a utilizatorului Revolut din România este de 32 ani, iar aceștia provin în principal din mediul urban, orașele cu cel mai mare număr de utilizatori fiind București, Cluj, Timișoara, Iași, Brașov și Constanța.

Peste 70% dintre tranzacțiile efectuate de utilizatorii Revolut sunt locale, comercianții cu cel mai mare număr de tranzacții fiind OMV, Lidl, Inmedio, McDonalds, Taxify, Auchan, Carrefour și Glovo.

În topul țărilor unde românii plătesc folosind cardul Revolut se numără Marea Britanie, Statele Unite, Spania, Germania și Ungaria. Aceeași tendință poate fi urmărită și în ceea ce privește transferurile către alte conturi bancare, unde o proporție covârșitoare o au transferurile către bănci din România pentru plata ratelor la creditele contractate.

Utilizatorii din România apelează la Revolut și pentru a economisi bani prin intermediul pușculițelor digitale Vaults, folosind o combinație de mărunțiș rămas după tranzacțiile efectuate și plăți recurente. Aceștia au deschis până în prezent peste 32.000 de Vaults în care au strâns peste 10 milioane de lei.

România se află în top și atunci când vine vorba de numărul de utilizatori Premium și Metal, ocupând locul 3 în topul țărilor cu cele mai multe astfel de abonamente, după Marea Britanie și Franța, cele mai mari piețe pentru Revolut.

Comentarii

Ultimă oră