Sari la conținut

Opt medali pentru schiorii Coronei la „Cupa 100 ROMÂNIA”

opt-medali-pentru-schiorii-coronei-la-cupa-100-romania

Aproximativ 130 de sportivi de la 15 cluburi din țară, au participat în zilele de 30 și 31 ianuarie 2018, la „Cupa 100 ROMÂNIA” la schi alpin, organizată de Clubul Corona pe Pârtia Lupului din Poiana Braşov.

Competiția s-a desfăşurat la două probe – slalom și slalom uriaș, la trei categorii de vârstă – U 12, U14 și U 16.

Sportivii de la Corona Brașov, antrenați de Dan Iliescu și Crisitana Opriș, au obținut 8 medalii (5 de aur, două de argint și una de bronz), prin Luca Dumitru (locul I la slalom uriaș – U 14), Eduard Bart (locul III la slalom uriaș – U14), Rențea Diana (locul I la slalom uriaș – U 16), Teodora Leonte (locul II la slalom uriaș – U 16), Hunor Szoke (locul I la slalom și la slalom uriaș – U 16), Robert Mîrț (locul II la slalom uriaș - U 16) și Dumitru Luca (locul I la slalom - U 14).

Clasări bune în concurs, deși nu au obținut medalii, au avut și Szidonia Laszadi (locul VI la slalom uriaș – U16), Vlad Iordache (locul V la slalom uriaș – U 16) și Prunea Alex (locul V la slalom – U 14).

„Cupa 100 ROMÂNIA” a fost cu atât mai importantă pentru participanți cu cât a reprezentat o etapă de calificare pentru FIS Children Trophy, competiție internațională care va avea loc în Poiana Brașov, în perioada 23-24 februarie 2018.

„Urmează o perioadă de zece zile de pregătire, în care voi încerca să retușez ultimele detalii tehnico-tactice și să tonifiez fizic echipa. Vom avea câte două antrenamente pe zi, unul pe schiuri și unul fizic. În 12-13 februarie 2018 vom lua parte la Cupa Teleferic, tot în Poiana Brașov, o nouă etapă de selecție pentru FIS Children Trophy, unde sperăm să calificăm un număr cât mai mare de sportivi”, a precizat antrenorul Coronei, Dan Iliescu.

Comentarii

Ultimă oră