Primarul Sorin Oprescu urmează să fie suspendat din funcţie, conform prevederilor Legii administraţiei publice locale, după ce luni Curtea de Apel Bucureşti a stabilit, printr-o decizie definitivă, ca acesta să fie cercetat în arest preventiv pentru luare de mită. Conform art. 77 din actul normativ menţionat, 'mandatul primarului se suspendă de drept numai în cazul în care acesta a fost arestat preventiv. Măsura arestării preventive se comunică de îndată de către parchet sau de instanţa de judecată, după caz, prefectului care, prin ordin, constată suspendarea mandatului'.
    În acelaşi articol se precizează că suspendarea durează până când primarul părăseşte arestul preventiv, scrie Agerpres.
Luni, Curtea de Apel Bucureşti a respins ca nefondată contestaţia lui Oprescu şi a menţinut decizia de arestare preventivă pentru 30 de zile, dată pe 7 septembrie de Tribunalul Bucureşti.
    Procesul a durat aproximativ şapte ore. La final, avocatul lui Oprescu, Alexandru Chiciu, a spus că primarul a declarat în sala de judecată că nu a luat niciodată mită şi că a fost avertizat de foarte mult timp că i se pregăteşte ceva. Potrivit DNA, în perioada 2013 - 2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi Sorin Oprescu, a înfiinţat în administraţia locală din municipiul Bucureşti un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuţia acelor contracte, cu titlu de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului.


UPDATE: ORA: 14:57 - Sorin Oprescu nu mai este primarul Bucureştiului