Sari la conținut

Opera Brașov programează spectacolul-colaj intitulat „Opereta cântă și dansează”

opera-brasov-programeaza-spectacolulcolaj-intitulat-opereta-canta-si-danseaza

Opera Brașov programează sâmbătă, 22 mai 2021, de la ora 18.30, în sala de pe strada Bisericii Române nr. 51, spectacolul-colaj intitulat „Opereta cântă și dansează”, având scenariul și concepția regizorală semnate de Lăcrămioara Schuller, după o idee de Carmen Dobrescu.

„Firul roșu al acestui spectacol îl reprezintă femeia și poveștile de dragoste ale operetelor. Chiar dacă nu recunoaștem, și noi, adulții, avem nevoie să evadăm din cenușiul cotidianului – mai ales în aceste vremuri ciudate și tulburi. Avem nevoie să alimentăm copilul din noi cu speranța de bine, de frumos, de senin și, mai ales, de happy-end. Poveștile frumoase, strălucitoare, savuroase și pline de viață ale operetelor și ale personajelor care «trăiesc» în operete ne oferă șansa de a visa, de a ne transpune într-o altă realitate - realitatea unei vieți de poveste, pe care viața reală nu ne va lăsa să o trăim niciodată”, ne mărturisește Lăcrămioara Schuller.


Programul acestui spectacol-colaj este construit pe ideea unui spectacol de Carmen Dobrescu. Multă bucurie, energie, expresivitate, voioșie și expansiune pe scenă vor asigura reteța de succes a acestui eveniment propus de Opera Brașov.

Fiecare titlu de operetă prezentat, „Contesa Maritza”, „Prințesa Circului”, „Silvia” de E. Kálmán, „Victoria și-al ei husar” de P. Abraham, va beneficia de scenografie proprie, semnată de Rodica Garștea. În cadrul acestui spectacol, ne vom mai bucura de arii din operetele „Paganini”, „Văduva veselă” de Fr. Lehár și „Logodnicul din Lună” de E. Künneke.

Vom avea ocazia să îi ascultăm și să îi urmărim pe aproape toți soliștii Operei Brașov: Aurelia Florian, Alexandru Aghenie, Asineta Răducan, Liviu Iftene, Mădălina Bourceanu, Mihai Irimia, Valentina Mărgăraș, Valentin Marele, Nicoleta Chirilă, Ștefan Schuller, Maria Catrina, Lorand Cristian, Corina Klein, Cristina Roșu, Simona Manole, alături de artiștii lirici: Alina Ichim, Mugurel Oancea, Andromeda Nemeș. Soliști balet: Anamaria Boancă, Mihaela Pop, Dorin Mirea. Solo vioară: Constantin Condoiu. Își dau concursul Orchestra, Corul și Baletul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Scenografia: Rodica Garștea. Dirijor cor: Dragoș-Mihai Cohal. Coregrafia: Cristina Rotundu, Ioan Dorin Coșeriu, Mihai Mândruțiu. Asistent coregrafie: Iulia Coșeriu. Regie scenă: Silvia Papadopoulos.


Preț bilete: 30 lei – Categorie: Acces general


Biletele pentru spectacolul „Opereta cântă și dansează” s-au pus în vânzare de miercuri, 12 mai 2021, atât online, pe site-ul www.bilet.ro, cât și la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51. Program Casierie: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile). Informații se pot obține la telefon: 0268-419380.


În stagiunea 2020 – 2021, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!


La evenimentele Operei Brașov, accesul spectatorilor va fi permis numai după ce va fi efectuată măsurarea temperaturii. Purtarea măștii este obligatorie! Va fi respectată distanțarea între scaune. Vă rugăm frumos, în cazul în care prezentați simptome de infecție respiratorie, să rămâneți acasă pentru a nu vă pune în pericol nici pe dumneavoastră și nici pe ceilalți participanți la eveniment.


Eveniment susținut cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov.

Comentarii

Ultimă oră