Sari la conținut

Onelia Pescaru: 18 ani de radio, 11 în televiziune

Viitorul Oneliei Pescaru a fost conturat în urmă cu 18 ani de undele Radio Braşov, unde pasiunea pentru viaţă şi oameni şi-a încununat-o recent cu un doctorat în psihologie.

Onelia Pescaru a debutat pe frecvenţa 87,8 FM, iar cadenţa şi-a confirmat-o pe frecvenţa tv. A fost reporter, redactor, realizator de emisiuni, prezentator, producător şi director de staţie.
De ani buni păstrează ştacheta. A făcut pionierat în mass-media braşoveană. Radio Braşov a fost pentru ea casă, familie şi carieră, locul de unde visele au prins contur şi au devenit realitate. "Deschideţi-vă sufletele" rămâne o emisiune reper pentru mulţi dintre ascultătorii radioului care, la majorat, este numărul unu în preferinţele acultătorilor. „Deschideţi-vă sufletele” este emisiunea care rămâne, orice s-ar întâmpla, la sufletul meu! E firesc să fie aşa! A fost o emisiune pe care am făcut-o la începutul carierei, am făcut-o cu drag, a durat nouă ani şi care mi-a schimbat viaţa, în cel mai adevărat sens al cuvântului. De ce? Pentru că făcând această emisiune m-am hotărât să urmez facultatea de psihologie, mai apoi să fac un doctorat în  psihoterapie şi nu încetez de atunci de atunci să cercetez natura umană din jurul meu, ceea ce-mi foloseşte evident şi în ceea ce priveşte munca mea actuală din televiziune, ca realizator de emisiuni, ca director de staţie, ca tot ceea ce sunt în viaţă astăzi”, a spus Onelia Pescaru, director editorial Mix Media Group.
Destinul avea planuri mari pentru ea. Dacă cineva i-ar fi spus Oneliei Pescaru, înainte de "89, că va intra în presă, nu ar fi crezut, nici în ruptul capului! Însă destinul avea planuri mari pentru ea. Viaţa i-a îndreptat paşii către o carieră în jurnalism, de unde a evoluat profesional în direcţia psihologiei. Care este legătura dintre cele două domenii? Calitatea de a înţelege, aptitudinea de a comunica, darul de a convinge, înclinaţia de a fi lider şi un model drept de urmat. Toate acestea la un loc i-au conferit lejer Oneliei Pescaru locul de top în toate sondajele de opinie realizate până acum. „E greu de definit o reţetă a succesului, pentru că ea nu există. Este acel ceva foarte special care te face să treci sticla, să intri în casele oamenilor, să faci parte din viaţa lor. Aşa ceva nu se prea învaţă la facultate. Ţine de natura ta interioară. Eu am predat şase ani şi la facultatea de jurnalism din Braşov şi, sincer, nu am reuşit să transmit această reţetă”, a mai spus Onelia Pescaru.
18 ani de presă. Munca de la Radio Braşov s-a completat cu cea de la Mix TV. După ce i-au ascultat sfaturile pe undele radio, la “Deschideţi-vă sufletele”, emisiunea care a ajuns, foarte repede, în inimile multor braşoveni, aceştia i-au dat credit maxim. "Atunci când vin cu drag la serviciu, când redacţia ţi-e a doua casă, nu prea simţi când trec anii. Te mai uiţi în buletin, mai bifezi aceste aniversări şi…mergi mai departe”, a mai spus Onelia Pescaru. O experienţă de o viaţă, cu multe realizări la activ. Andrei – sufletul Oneliei Pescaru, un doctorat luat cu magna cum laude, primul loc în topurile preferinţelor braşovenilor consumatori de presă şi liderul unei echipe de ştiri.

"18 ani de Radio Braşov! 11 ani de televiziune! 18 e cifra maturităţii. Dacă mă gândesc însă doar la mine şi nu la Radio Braşov şi la Mix Media Group, parcă a fost ieri ziua în care am spus prima oară”Aici Radio Braşov, 87,8 Megahertzi Stereo”. a declarat Onelia Pescaru, director editorial Mix Media Group

Comentarii

Ultimă oră