Autoritățile locale din Râșnov ar putea acorda post-mortem, ca un ultim omagiu, titlul de cetățean de onoare alpinistei decedate sâmbătă în Retezat.

 Viceprimarul orașului Râșnov, Liviu Butnariu, va propune Consiliului Local Râșnov acordarea titlului de Cetățean de Onoare pentru alpinista Dor Geta Popescu, care a murit sâmbătă, în Masivul Retezat, fiind surprinsă de o avalanșă.

 „Voi propune în ședința Consiliului Local care va avea loc marți, acordarea titlului de Cetățean de Onoare al orașului Râșnov, pentru performanțele extraordinare pe care le-a realizat fetița în alpinism. Nu știu dacă va fi o zi de doliu în oraș atunci când va fi înmormântată. În acest moment atât pot să vă spun”, a declarat, pentru Agerpres, viceprimarul orașului.

   Corpul neînsuflețit al alpinistei va ajunge luni seara la Râșnov și va fi depus la capela Bisericii Sf. Nicolae de pe strada I.L. Caragiale, la cîţiva metri de casa părintească. Erik Gulacsi va fi incinerat la Crematoriul din Cluj, aşa cum au decis părinţii.


  De asemenea, Consiliul de Onoare al Brașovului (Asociația Suflet Transilvan), a decis „chiar dacă nu poate alina o asemenea pierdere, ca la prima Ceremonie de acordare a STELELOR pe Aleea Celebrităților din Brașov - Dor Geta Popescu (13 ani) multiplă recordmană mondială și europeană şi Erik Gulacsi (12 ani) recordman european să primească o STEA lângă cei mai importanți oameni ai Județului Brașov, în cinstea și memoria acestor ființe de excepție plecate prea devreme de lângă noi”.