Sari la conținut
olimpicele-au-trecut-testul

Echipa de baschet feminin, Olimpia CSU Brașov a învins formația CSBT Alexandria cu scorul de 89-76 (19-19, 24-15, 28-13, 18-29), într-un meci din ultima etapă a turului Ligii Naționale de baschet feminin.

Fetele antrenate de Dan Calancea aveau un meci extrem de dificil de disputat în compania fetelor de la CSBT Alexandria, care nu pierduseră decât două jocuri din cele 11 disputate până acum. Totuși, Jones și compania erau obligate să învingă pentru a avea parte de o iarnă liniștită și pentru a mai face un pas spre accederea în play-off la finalul sezonului regulat.

Început echilibrat. Așa cum toată lumea se aștepta, duelul a început extrem de echilibrat, cele două formații alternând la conducerea jocului. La finalul primelor 10 minute de joc, scorul era egal 19-19. La jumătatea sfertului secund, Jones și compania au apăsat pedala de accelerație au punctat de la mare distanță de trei ori la rând și în defensivă au reușit să se apere așa cum nu au mai făcut-o în acest sezon. Astfel „olimpicele” au câștigat sfertul secund cu 24-15 și au intrat la odihnă cu un avantaj de nouă puncte, scor 44-35.

S-au dezlănțuit după pauză. Sfertul trei a hotărât echipa câștigătoare. Brașovencele au intrat pe teren extrem de motivate, au făcut un joc colectiv foarte bun, atât pe faza de atac cât și pe cea defensivă și au reușit să pună o distanță confortabilă între ele și adversarele de la Alexandria. Cu Jones din nou în mare formă, cu Sonia Ursu excelentă atât la recuperare cât și în atac, cu Gabi Irimia care nu a iertat de la trei puncte și cu Ashford și Mitov foarte bune sub panou, „olimpicele” au câștigat sfertul trei cu scorul de 28-13 și cu zece minute înainte de finalul jocului conduceau cu un avans de 24 de puncte, care era aproape imposibil de surmontat. În ultimul sfert, brașovencele s-au relaxat la adăpostul celor 24 de puncte avans și au pierdut cu scorul de 18-29. Important este că pe final au intrat pe teren și jucătoarele care au evoluat mai puțin în acest campionat și au avut ocazia să bifeze câte va minute în Liga Națională. S-a încheiat 89-76 și Olimpia CSU Brașov face un pas mare spre calificarea în play-off.

Cel mai bun meci. La finalul jocului, tehnicianul brașovencelor, Dan Calancea, era extrem de mulțumit de jocul prestat de echipa sa. „A fost un meci foarte bun făcut de fete. Cred că a fost cel mai bun joc al nostru din acest campionat. Am evoluat foarte bine atât pe faza ofensivă cât și în defensivă. Nu vreau să remarc nicio jucătoare, pentru că toate au jucat extraordinar astăzi. Avem patru jucătoare cu peste 10 puncte marcate și alte două cu câte 9 puncte înscrise. Este foarte important că am reușit să câștigăm acest meci. Mai avem de jucat două meciuri, restanța cu Arad și prima etapă din retur cu Oradea, ambele în deplasare”, a spus la finalul jocului, tehnicianul „olimpicelor”, Dan Calancea. „Trebuie să felicit echipa pentru modul în care a înțeles că trebuie să trateze un meci. Fetele au fost extraordinare astăzi și dacă vom juca astfel va fi foarte greu să ne învingă cineva. Felicitări fetelor”, aspus și președintele comisiei de sport din cadrul Consiliului Județean Brașov, Dragoș Crăciun.

Jones și Ursu au fost cele mai bune. Britney Cimone Jones, alias BJ, a făcut un nou meci mare și a încheiat partida cu 30 de puncte înscrise, 12 pase decisive și două recuperări. Tot cu un double-double a încheiat jocul și Sonia Ursu, ea reușind 12 puncte, 10 recuperări și patru pase decisive. „A fost un meci foarte bun făcut de toată echipa, nu doar de mine. Cred că am respectat indicațiile antrenorului, am făcut pe teren ceea ce am lucrat la antrenamente și a ieșit foarte bine”, a spus la final Sonia Ursu. „Dacă va juca așa cum a făcut-o în seara asta va ieși MVP-ul Ligii Naționale de baschet feminin”, a glumit Britney Jones, făcând referire la jocul bun făcut de Sonia Ursu. Pentru olimpice au mai punctat: Mitov 13, Ashford 12, Bartee 9, Irimia 9, Haas 2 și Măgurean 2.
   

Comentarii

Ultimă oră