Sari la conținut
olimpicele-au-jucat-bine-si-la-arad

Olimpia CSU Brașov a suferit cea de-a doua înfrângere din acest sezon al Ligii Naționale de baschet feminin. Olimpicele s-au înclinat în fața uneia dintre forțele baschetului românesc din ultimii ani, Universitatea Goldiș ICIM Arad. Arădencele s-au impus la capătul unei partide echilibrate cu scorul de 80-70 (26-25, 21-11, 14-19, 19-15). În primul sfert s-a mers cap la cap, iar la final trupa din nordul României avea un singur punct avans. În actul secund, „olimpicele” au avut o cădere iar trupa din Arad, condusă excelent din teren de veterana Ancuța Stoenescu, a profitat din plin și a pus zece puncte distanță pe tabelă, astfel că la pauză gazdele aveau un avans de 11 puncte. În sfertul trei, Pesovic și compania au demonstrat că pot oricând întoarce soarta jocului și au redus din handicapul de pe tabelă câștigând sfertul cu 19-14. Fetele pregătite de Dan Calancea și Nenad Marinkovic s-au apropiat la cinci puncte când mai erau șapte minute de jucat, dar nu au avut forța să întoarcă scorul și Aradul a câștigat la final cu 80-70.

„A fost un joc foarte bun, o propagandă făcută baschetului. A fost un meci pe care puteam să-l câștigăm.  Din păcate nouă ne-a lipsit foarte mult pivotul Dara Kovacevic, care este accidentată, iar acest lucru s-a văzut și s-a simțit din plin (Aradul a marcat 19 second chance points față de doar 9 ale Brașovului, exact diferența de pe tabelă). Nu poți să joci fără poziția 5, dacă vrei să câștigi pe terenul Aradului. Fetele s-au mobilizat exemplar, au avut atitudine, au dat o replică bună, dar din păcate Aradul a fost echipa câștigătoare ”, a spus la finalul meciului tehnicianul „olimpicelor”, Dan Calancea.

Cea mai bună jucătoare a trupei de sub Tâmpa a fost căpitanul Gabriela Irimia. Ea a încheiat jocul cu 19 puncte și 4 recuperări. Pentru Olimpia CSU Brașov au mai marcat Biljana Pesovic 17 puncte (3 recuperări, 3 pase decisive și o intercepție), Jane Sharpe 16 puncte (5 recuperări și o intercepție), Carla Bartee 14 puncte (9 recuperări și 2 intercepții) și Dora Ardelean 4 puncte (6 recuperări, o pasă decisivă și 2 intercepții). De partea cealaltă, Ancuța Stoenescu a marcat 17 puncte în doar 22 de minute jucate. Pentru Universitatea Goldiș ICIM Arad au mai punctat Hadzovic 16 puncte, Gill 14, McCarthy 13, Reid 10, Dyer 4, Karakasevic și Tarța câte trei puncte fiecare. După această etapă campionatul se întrerupe pentru acțiunile lotului național. Gabi Irimia și Ana Ferariu sunt jucătoarele care vor reprezenta Olimpia CSU Brașov la lotul de senioare.

Comentarii

Ultimă oră