Sari la conținut

„Olimpicele” au încheiat sezonul pe locul patru

olimpicele-au-incheiat-sezonul-pe-locul-patru-

Olimpia CSU Brașov a încheiat sezonul 2015-2016 al Ligii Naționale de baschet feminin pe poziția a patra. Fetele antrenate de Dan Calancea și Nenad Marinkovic au pierdut finala mică a competiției. Campioana en-titre, CSM Târgoviște, a învins Olimpia CSU Brașov cu scorul de 2-0. În meciul al doilea trupa condusă de Predrag Vasic s-a impus cu scorul de 79-62 (19-17, 14-19, 29-9, 17-17). După o primă repriză extrem de echilibrată, „olimpicele” au intrat la odihnă în avantaj de trei puncte, scor 36-33. Din păcate sfertul al treilea a fost de coșmar pentru Pesovic și compania, care au ratat foarte mult, au făcut o sumedenie de greșeli și au pierdut sfertul cu scorul de 20-9. În ultimele zece minute de joc, brașovencele nu au avut puterea de a reveni pe tabela de marcaj și astfel au fost nevoite să se recunoască învinse.

CSM Târgoviște a câștigat jocul și și-a adjudecat medaliile de bronz, în timp ce brașovencele trebuie să se mulțumească doar cu poziția a patra la finalul campionatului. Pentru Olimpia au marcat Dora Ardelean 19 puncte, Janae Sharpe 17, Gabi Irimia 8, Pesovic 7, Bartee 5, Ana Ferariu, Mitic și Maria Ferariu câte două puncte fiecare. CSM Târgoviște a dat MVP-ul partidei, Andrea Olah, care a terminat jocul cu 30 de puncte înscrise, 9 recuperări, 2 pase decisive și 5 intercepții.

A fost un sezon fantastic pentru Olimpia CSU Brașov, echipă care cu un buget modest, a reușit să joace finala Cupei României și să dispute finala mică a campionatului. Locul patru obținut de „olimpice” este un rezultat extraordinar pe care oficialii echipei brașovene și autoritățile locale trebuie să construiască în continuare.

Comentarii

Ultimă oră