Sari la conținut
olimpicele-ataca-liderul

Fetele de la Olimpia CSU Brașov joacă în etapa a 21-a a Ligii Naționale de baschet feminin, în deplasare, cu liderul campionatului, formația Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Partida va avea loc sâmbătă de la ora 18.00 la Sfântu Gheorghe.


Echipa de baschet feminin Olimpia CSU Brașov se află în fața unui meci extrem de greu, în deplasare, împotriva liderului Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. „Olimpicele” vin după un început de an senzațional în care au câștigat toate cele patru partide disputate și au o medie de peste 90 de puncte marcate pe meci.
Fetele antrenate de Dan Calancea și Nenad Marinkovic vor avea de înfruntat cea mai bună echipă din Liga Națională, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Înaintea jocului direct formația din Sfântu Gheorghe ocupă prima poziție într-un clasament al punctelor marcate cu o medie de 86 de puncte pe meci în primele 19 jocuri disputate, în timp ce „olimpicele” sunt pe locul trei cu 79,6 puncte pe meci. La recuperări, fetele de la Sfântu sunt pe prima poziție cu o medie de 43,3 recuperări pe meci în timp ce brașovencele sunt pe locul trei cu o medie de 40,1 recuperări pe meci.
„Olimpicele” sunt primele la coșuri de trei puncte marcate cu o medie de 6,8 în timp ce adversarele de sâmbătă ocupă locul patru în această statisitică, având o medie de 5,8 coșuri de trei puncte marcate pe meci. Jones și compania sunt pe primul loc și la aruncări libere, brașovencele transformând 80,2% din aruncările libere executate. Următoarea formație în această statistică este Sepsi SIC Sfântu Gheorghe cu un procent de reușită de 75,2%. Dacă ar fi să ne luăm după statistici, partida de mâine se anunță una extrem de echilibrată și interesantă.
„Mergem să jucăm”. Tehnicianul formației brașovene, Dan Calancea, este conștient de faptul că echipa sa va avea un meci foarte dificil la Sfântu Gheorghe.
„Ne așteaptă un meci foarte greu la Sfântu Gheorghe. Chiar dacă formația din Sfântu ne-a învins în tur, aici la Brașov, noi vom merge să facem un joc cât mai bun pe terenul liderului campionatului. For­ma­ția din Sfântu Gheorghe este neînvinsă în ultimele 11 meciuri și va fi foarte greu să câștigăm acolo. Va fi o atmosferă extrordinară, sala va fi plină și spectatorii de acolo își vor încuraja echipa foarte frumos. În meciurile acestea tari pe care le mai avem de disputat până la finalul sezonului vom vedea exact unde ne aflăm și care este valoarea noastră cu adevărat. Dacă dai 90 de puncte într-un meci din liga feminină de baschet este foarte greu să pierzi, însă ne va fi foarte greu să marcăm 90 de puncte la Sfântu Gheorghe. Eu sunt de părere că atacul îți câștigă un meci, dar cu apărarea poți câștiga un campionat”, a spus tehnicianul formației Olimpia CSU Brașov, Dan Calancea.

Comentarii

Ultimă oră