Sari la conținut

Olimpiadele şcolare judeţene şi regionale, suspendate

olimpiadele-scolare-judetene-si-regionale-suspendate

Toate olimpiadele şcolare, judeţene şi regionale vor fi suspendate. La fel şi concursurile sportive. Decizia a fost anunţată de Monica Anisie, ministru al Educaţiei, ieri, după ce a convocat o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali şi inspectorii şcolari generali adjuncţi.

Videoconferinţa a avut ca teme măsurile de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor cu COVID-19 în unităţile de învăţământ.

Demnitarul a mai amintit că, potrivit reglementărilor impuse de situaţia de urgenţă, toţi cetăţenii români care se întorc din Italia, China, Iran, Coreea de Sud, vor fi izolaţi la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile şi acest lucru este valabil şi pentru toţi elevii /studenţii /cadrele didactice care se întorc din ţările menţionate. Totodată, inspectoratele şcolare au obligaţia de a monitoriza toate cazurile de elevi şi cadre didactice care sunt izolaţi la domiciliu şi să raporteze zilnic Ministerului Educaţiei şi Cercetării.


    Monica Anisie a subliniat faptul că prevederea conform căreia practica în spitale este suspendată, se aplică şi în cazul elevilor de la şcolile sanitare postliceale.

Comentarii

Ultimă oră