Sari la conținut
olimpia-rastoarna-calculul-hartiei

Obişnuită în ultimii ani cu prezența în prima parte a clasamentului, BC Alexandria pornea ca favorită în jocul de la Braşov, cu Olimpia. Socoteala de acasă a oltencelor nu s-a potrivit deloc cu ce s-a întâmplat sâmbătă dimineața în sala Forex. Baschetbalistele de la Olimpia au făcut un joc aproape perfect şi au închis tabela la 74-69 (20-16, 15-22, 14-18, 25-13)!
Au strălucit jucătoarele... de culoare! Olimpia a dat o replică foarte puternică formației din Alexandria! Braşovencele au început perfect jocul şi au încheiat primul sfert cu un  avantaj de 4 puncte. Alexandria a dat senzația că poate întoarce uşor situația pe tabelă şi a condus chiar în sfertul 3 şi cu 6 puncte avans! Finalul de joc a aparținut însă “olimpicelor” care au avut un sfert 4 de senzație, încheiat cu 12 puncte avantaj pe tabelă! Sosită sub Tâmpa de la Butler University din Indianapolis, Melanie Thornton a fost principala marcatoare pentru braşovence: 24 de puncte reuşite! “Am câştigat acasă, a fost foarte greu, dar sunt extrem de fericită că victoria ne-a aparținut! Toate victoriile pe care le obținem sunt mari !” a declarat Thornton la finalul partidei. Foarte bună a fost şi prestația celeilalte jucătoare de culoare din tabăra Braşovului, Brittany Mingo, care a pus cifra 15 în dreptul punctelor realizate!
Cursaru crede în obiectiv! Excelentă a fost şi evoluția Gabrielei Cursaru, care şi-a trecut în cont în jocul cu BC Alexandria,19 puncte. “Un meci foarte strâns între două echipe apropiate ca valoare. Este început de campionat şi această victorie contează foarte mult pentru moralul nostru. A fost o zi excelentă pentru noi! Obiectivul trasat de conducere, calificarea în play-off, este realizabil!” este de părere Cursaru.  Pentru Olimpia au mai punctat sârboaica Biljana Stjepanovic -13 şi Gabriela Necula – 3.
Calancea, mulțumit de joc! Alexandria era mare favorită la Braşov, dar fetele lui Dan Calancea au prins o zi excelentă şi au obținut un succes foarte important.  “Am făcut un joc foarte, foarte bun ! Chiar neaşteptat de bun! Suntem de numai trei săptămâni în această formulă de echipă, dar astăzi remarc modul în care fetele s-au dăruit şi cum au tratat momentele importante ale jocului. Ne doream să jucăm bine, favorită certă era Alexandria, dar am răsturnat calculul hârtiei!” a declarat principalul Dan Calancea. În etapa cu numărul 4, Olimpia Braşov va juca miercuri la Cluj, cu Universitatea din localitate.

Comentarii

Ultimă oră