Sari la conținut
olimpia-csu-brasov-sa-respectat

Baschetbalistele braşovence au terminat sezonul regulat cu o victorie. SCM Craiova – Olimpia CSU Braşov 68-93 (23-21, 14-33,9-19, 22-20)
„Olimpicele” antrenate de Dan Calancea şi-au respectat blazonul şi au terminat sezonul regulat cu un succes. Deşi partida de la Craiova, cu SCM-ul din localitate, nu mai avea nicio miză, braşovencele au făcut spectacol şi au închis tabela la o diferenţă considerabilă. Pentru formaţia de sub Tâmpa şi-au trecut numele pe lista marcatoarelor: Kovacevic 17 p, Irimia 13p, Boltasu 11p, Bartee 10p, Erak 10p, Ursu 9p, Haas 8p, Ferariu 7p, Avram 6p si Cioroiu 2p. La finalul sezonului regulat, Olimpia CSU Braşov a înregistrat un bilanţ de 15 victorii, 11 înfrângeri, iar cu un total de 41 de puncte, s-a clasat pe locul 6 al LNBF, calificându-se în premieră în playoff.
Fără probleme în Bănie. Calificate de etape bune în play-off-ul campionatului naţional, braşovencele au făcut la Craiova un antrenament cu public. Chiar dacă nu a contat doar pentru statistică, „olimpicele” le-au umplut coşul de puncte gazdelor! „Meciul de la Craiova a fost unul de palmares pentru ambele echipe. Am întâlnit un adversar modest, singura necunoscută a acestui joc fiind diferenţa de scor. Ca şi în ultimele partide, am dat posibilitatea jucătoarelor care au evoluat mai puţin în acest sezon să se exprime şi cred că au făcut-o foarte bine. Mă bucură performanţa din acest an, este o clasare onorabilă şi sper să facem nişte jocuri cât mai bune în playoff” a declarat Dan Calancea la finalul partidei. Olimpia CSU Brașov va întâlni în play-off-ul LNBF formaţia CSM Târgovişte, urmând ca primul joc să se desfăşoare în data de 2 aprilie pe terenul formaţiei mai bine clasate. Se va juca după sistemul „cel mai bun din 3 meciuri”.
Kovacevic a făcut show! Cea mai bună jucătoare a Braşovului în jocul de la Craiova a fost Zenka Kovacevic. Bosniaca şi-a trecut în cont 17 puncte, 4 pase decisive, 2 recuperări şi 3 intercepţii. „Partida cu echipa din Craiova a fost uşoară. Scorul nu este foarte important pentru noi. În play off vom întâlni o echipă foarte bună. Vom încerca însă să dăm tot ce avem mai bun din noi!” a declarat după joc Kovacevic. Şi Carla Bartee a făcut un joc foarte bun la Craiova şi a reuşit cel de-al 11-lea double-double al sezonului! În cele 23 de meciuri jucate în tricoul Olimpiei, baschetbalista de peste ocean a reuşit să-şi treacă în cont 206 puncte!
Aradul, prima la final de sezon. Universitatea Goldiş ICIM Arad, a terminat pe primul loc sezonul regulat al LNBF. Din cele 26 de partide disputate, arădencele au pierdut doar una singură! Programul complet al jocurilor din play-off, arată astfel:
Universitatea Goldiş ICIM Arad - BCM Danzio Timişoara
CSU Alba Iulia – CSM Satu Mare
CSM Târgovişte – Olimpia CSU Braşov
ACS Sepsi Sfântu Gheorghe – CS Teleorman Alexandria

Comentarii

Ultimă oră