Sari la conținut
olanda-si-chile-merg-de-mana-in-optimi

Formaţia Spaniei, campioana mondială en-titre şi dubla deţinătoare a titlului european, a fost eliminată încă din faza grupelor la Cupa Mondială din Brazilia, după a doua înfrângere consecutivă în grupa B, scor 2-0 (2-0) cu echipa statului Chile. Trupa lui Del Bosque nu avea voie să facă pași greșiți în meciul cu reprezentativa statului Chile. Din păcate, campionii mondiali au primit gol în minutul 20 când Vargas l-a executat pe Casillias. Cu două minute înainte de pauză, chilienii au mai punctat odată, Aranguiz profitând de o gafă în defensiva spaniolă și stabilind scorul pauzei. Spaniolii au încercat în partea secundă să mai repare ceva, dar tabela a rămas neschimbată iar Xavi și compania spun adio mondialului brazilian încă din faza grupelor.

Reprezentativa Olandei a învins, miercuri, la Porto Alegre, cu scorul de 3-2 (1-1), selecţionata Australiei, într-un meci contând pentru etapa a doua a grupei B de la Cupa Mondială. Olandezii au avut un meci greu în fața Australiei. Robben a deschis scorul în minutul 20, dar australienii au egalat după doar un minut prin reușita lui Cahill. După pauză, australienii au preluat conducerea după golul înscris de Jedinak din penalty în minutul 54. Jucătorii „portocalei mecanice” s-au trezit la timp și Van Persie a reușit să restabilească egalitatea în minutul 58. Zece minute mai târziu, Depay a stabilit scorul final și a adus trei puncte Olandei, care a acumulat maxim de puncte după primele două runde și a obținut biletele pentru optimile competiției. În grupa B după două etape disputate, Olanda este prima cu șase puncte, Chile este pe locul secund tot cu șase puncte, Australia este pe locul trei fără punct, iar Spania este ultima cu zero puncte. În ultima rundă, duelul ditre Olanda și Chile va stabili care este echipa ce se va califica de pe prima poziție din grupă.

Croația s-a distrat cu reprezentativa Camerunului pe care a învins-o cu scorul de 4-0 (1-0), într-un meci din grupa A de la Campionatul Mondial. Olici a deschis scorul în minutul 11, iar după pauză, Perisic în minutul 48 și Mandzukic în minutele 61 și 73 au stabilit scorul final și au adus primele trei puncte pentru naționala Croației. Camerunul a evoluat în inferioritate numerică din minutul 40, când Alexandre Song a văzut cartonașul roșu. După două etape scurse din grupa A, Brazilia e pe primul loc cu patru puncte, Mexicul e pe doi cu patru puncte, Croația este a treia cu trei puncte, iar Camerunul este codașa grupei cu zero puncte. Astfel bătălia din ultima etapă dintre Mexic și Croația va stabili echipa care va merge alături de Brazilia în optimile de finală ale competiției.

Comentarii

Ultimă oră