Sari la conținut

Ofertele pentru construcţia autostrăzii Comarnic-Braşov, lunea viitoare

ofertele-pentru-constructia-autostrazii-comarnicbrasov-lunea-viitoare

Directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), Narcis Neaga, a declarat miercuri, la inaugurarea unui tronson al centurii Braşov, că luni, 9 decembrie, se aşteaptă primirea ofertelor pentru construcţia autostrăzii Comarnic-Braşov. În aceste condiţii până la sfârşitului anului se va semna contractul. “Construcţia autostrăzii Comarnic-Braşov trebuie să se finalizeze în anul 2016, aşa cum este în grafic. Vom vedea ce se găseşte în stâncă pentru că vor fi trei tuneluri, fiecare în lungime de peste 3 km pe tub, lucrări foarte grele şi foarte dure. Începem lucrările anul viitor şi vrem să le finalizăm în 2016”, a afirmat Neaga, citat de Agerpres.

Întrebat dacă nu crede că vor fi contestaţii care să întârzie începerea lucrărilor, Narcis Neaga a răspuns că nu e cazul. “Nu ne aşteptăm la vreo contestaţie decât dacă sunt vicii de fond foarte grave, suspiciuni la adresa comisiei sau ceva de genul acesta. A fost depusă o contestaţie în faza de precalificare pe documentaţie, dar la numărul de firme care au depus oferte, chiar au fost surprinzător de puţine contestaţii. Acum avem trei ofertanţi”, a spus Neaga.

Pentru tronsonul de autostradă Comarnic - Braşov, ofertele pentru preselecţie la dialog competitiv au fost depuse în februarie, pe listă fiind înscrise compania China Communicatios Construction şi asocierile Spedition UMB-Tehnostrade, Vinci - Strabag - Aktor şi Impregilo - Salini. La începerea etapei dialogului competitiv, în perioada mai-iunie, China Communications Construction a anunţat cã se retrage.
Costul de construcţie al autostrăzii este în jur de 1,2 - 1,3 miliarde euro, iar lucrările vor începe în luna aprilie a anului viitor şi ar putea fi încheiat în 2016 sau 2017.

Comentarii

Ultimă oră