Sari la conținut

Viitorul tronson I al ocolitoarei Braşovului nu ocoleşte, ci taie în două o seră. De asta s-a convins şi un braşovean care s-a trezit zilele acestea cu mai multe utilaje pregătite să-i dărâme afacerea.
Era vorba despre pregătirele de demarare a lucrărilor pentru un nou tronson de ocolitoare a municipiului Braşov.  
La numai câţiva paşi de locul unde se făcea inaugurarea şantierului,  un braşovean se gândea cu groază că va trebui să dărâme ceea ce a construit cu niciun an înainte. Acesta a primit săptămâna trecută înştiinţare că va fi expropiat. "Ocolitoarea Braşovului trece chiar prin sera noastră. Drumul va tăia în două suprafaţa noastră" a declarat Magdo Jonas, proprietar seră.
Bărbatul avea o autorizaţie de construcţie încă din 2010, dar abia în primăvara anului trecut a început să investească propriu-zis în afacere. Stadiul lucrărilor era de 90% şi au fost sistate de braşovean după ce a aflat că terenul a fost declarat de utilitate publică.
"Când mi-au dat autorizaţie de construcţie, nu m-a anunţat nimeni că e trecut în autorizaţie şi PUG-ul de la Săcele cu număr întocmit" a mai spus Magdo Jonas. Propietarul serei spune că vrea doar ca problema să fie rezolvată în mod civilizat şi să fie despăgubit la adevărata valoare a investiţiei pe care a făcut-o. "Doar atât am aflat şi noi astăzi, că a fost eliberată o autorizaţie de construcţie în 2010 de către Primăria Săcele, atâta ştim, dar domnul o să fie despăgubit la valoarea reală" aprecizat Adriana Nicula,  director Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov.  
Tronsonul 1 al ocolitoarei municipiului Braşov va face legătura între DN 1 şi DN 11 şi va avea o lungime de 7 kilometri. "E vorba de 4 benzi de circulaţie, 2 pe un sens, 2 pe celălalt. Avem 14 metri, sectorul median prevăzut cu parapet, acostament de 1,5 metri, iar sistemul rutier este începând de la stratul de fundaţie, până la stratul de uzură" a declarat Ştefan Vornicu,  şef de proiect la CNADNR.S.F.

Comentarii

Ultimă oră