Sari la conținut

Oamenii legii, cu ochii pe cei care practică publicitatea ilegală

oamenii-legii-cu-ochii-pe-cei-care-practica-publicitatea-ilegala

Un prahovean în vârstă de 29 de ani a fost surprins în flagrant de o echipă de intervenție a Poliției Locale, în timp ce își fixa colile de hârtie cu mesaj publicitar pe copaci, dar și pe stâlpii de susținere pentru rețeaua de contact troleibuze (care aparțin domeniului public și se află în administrarea Regiei Autonome de Transport Brașov - RATBV).

Tânărul prahovean țintise Bulevardul Saturn pentru început. Nu a reușit să plaseze decât șase anunțuri în momentul în care l-au descoperit agenții de la Locală.

Pentru săvârșirea contravenției de afișaj în locurile neautorizate, bărbatul a fost sancționat pecuniar cu 500 de lei, în conformitate cu prevederile art. 117 lit. f din HCL 149/2017, care stipuleaza faptul că “Pe raza municipiului Brașov este interzisă lipirea, scrierea sau expunerea de afișe sau anunțuri în alte locuri decât panourile speciale pentru afișaj”.

După ce a primit amenda, bărbatul a fost pus să îndepărteze afișele pe care le-a lipit și să curețe stâlpii de resturile de hârtie ce îi aparțineau.

Poliția Locală Brașov are în derulare mai multe acțiuni de identificare a celor care practică publicitate ilegală și acționează pentru descurajarea acestora.

Comentarii

Ultimă oră