Sari la conținut

O româncă va moșteni averea masonului italian Licio Gelli

o-romanca-va-mosteni-averea-masonului-italian-licio-gelli

Licio Gelli a murit, trăiască Licio Gelli! Cel mai controversat afacerist din Italia, masonul Licio Gelli, a murit săptămâna trecută la 96 de ani.

Averea acestuia va fi moștenită de Gabriela Vasile, o româncă ce i-a fost îngrijitoare, înainte de căsătorie. Potrivti b1tv.ro cei doi s-au căsătorit în 2006, când afaceristul era în arest la domiciliu, într-o vilă din apropiere de Florența. Judecătorii au permis executarea pedepsei la domiciliu din cauza vârstei înaintate, 87 de ani. Femeia se pare că este originară din județul Alba, avea 48 de ani când a devenit soție de milionar, diferența de vârstă dintre cei doi fiind de circa 40 de ani. Potrivit presei din Italia, citată de rețeauadeștiri.ro, averea va fi împărțită cu cei trei copii ai afaceristului.
    Averea lui Gelli a fost mereu acuns de statul italian. Într-o percheziției efectuată la domiciliu său, în anii '80, au fost găsite 179 de lingouri care cântăreau 168 de kilograme, a căror proveniență nu se cunoștea.
    În urmă cu doi ani, o altă anchetă a fost deschisă pe numele lui, fiindu-i aduse acuzații de fraudă. De altfel, i s-a pus sechestru pe vila în care locuia cu soția sa și este posibil, ca în urma unui prejudiciu calculat de 17 milioane de euro, aceasta să intre în posesia statului italian.

Comentarii

Ultimă oră