Sari la conținut
o-retea-de-hoti-din-locuinte-anihilata

O grupare specializată în furturi din locuințe, firme şi cabinete medicale, coor­do­nată din penitenciar, a fost destructurată de poliţiştii braşoveni. Suspecţii au folosit o metodă nouă pentru a intra în casele victimelor - cheia cu folie din aluminiu. Prejudiciul în acest caz depăşeşte un milion de lei.
Acţiunile membrilor grupării erau coordonate, prin telefon, de un bărbat aflat de câteva luni în închisoare. Suspecţii intrau în casele victimelor fie cu chei false, fie pe fereastră.
Fiecare pas al suspecţilor era dictat de un bărbat de 41 de ani aflat, tot pentru furturi din locuinţe, în puşcărie.
Mai întâi, au fost prinși în flagrant doi brașoveni de 31, respectiv 44 de ani, care au sustras dintr-o locuință din Brașov un laptop și două telefoane mobile. Apoi, au intrat în atenţia anchetatorilor alte trei persoane. Poliţiştii au efectuat 27 de percheziţii la locații din Braşov şi în Penitenciarul Codlea. Au fost ridicate bunuri în valoare de 300 de mii de lei, provenite din furturi - aparatură electronică, bijuterii, ceasuri, aparatură medicală, dar şi sume cash. Totodată, au fost identificate şi instrumentele utilizate de suspecţi la comiterea faptelor - chei false, obiecte metalice şi clești. Până în prezent, polițiștii au stabilit că persoanele menționate sunt suspectate de comiterea a 21 de furturi din locuințe și societăți comerciale din municipiul Brașov, cu un prejudiciu total de 1.000.000 lei. Patru dintre suspecţi au fost arestaţi, iar în cazul celui aflat deja în închisoare se vor lua măsuri preventive de către procuror. Prezumţia de nevinovăţie fiinţează până când judecătorii vor emite sentinţe definitive.

Comentarii

Ultimă oră