Crăciunul a adus bucurie în suflet pentru majoritatea cetăţenilor, dar şi lacrimi pentru unele femei. Asta pentru că au fost bătute de soţi sau concubini. La Braşov au fost semnalate, în doar trei zile, şapte cazuri de violenţă domestică, un număr mare potrivit specialiştilor unei organizaţii non-guvernamentale, la care au apelat victimele. Cauzele violenţei  sunt diverse: consumul excesiv de alcool, gelozia şi cheltuielile prea mari din perioada sărbătorilor.
        Şapte femei au sunat în perioada Crăciunului la asociaţia Pas Alternativ, spunând că au fost bătute de soţi sau concubini. Psihologii de aici declară că numărul celor care sunt victime ale violenţei domestice este în creştere.
„Cauzele violenţei sunt multe: poate fi vorba fie de faptul că persoanele din cuplul respectiv au stat mai mult împreună, acum în perioada sărbătorilor, timpul îndelungat petrecut împreună generând reproşuri, un ingredient de bază ar fi consumul de alcool şi mai este şi faptul că nu se ajunge la un consens în privinţa cheltuielilor mari din perioada sărbătorilor. De asemenea, să nu uităm gelozia”, a spus asist.univ. psih. dr. Iolanda Beldianu, preşedinte Asociaţia Pas Alternativ.
Specialiştii Asociaţiei Pas Alternativ oferă  gratuit consiliere psihologică  persoanelor care au astfel de probleme.
„Depinde şi de demersul care urmează să se facă: dacă avem un demers juridic automat suportul psihologic este de mai lungă durată, dacă nu atunci mergem pe consiliere psihologică standard, până când temele ridicate în discuţie se pot rezolva”, a completat sursa citată.
Asociaţia Pas Alternativ a fost înfiinţată în 2003 cu scopul de a sprijini persoanele defavorizate şi cu risc de marginalizare, prin asigurarea de servicii sociale complexe. Sediul acestei organizaţii se află în incinta Centrului Social Multifuncţional al Direcţiei de Servicii Sociale Braşov. Victimele violenţei domestice trebuie să ştie că pot suna la numărul de telefon: 0745 852 646 şi vor primi consiliere gratuită.