Sari la conținut

O pădure din România, devastată de căutătorii de comori!

o-padure-din-romania-devastata-de-cautatorii-de-comori

Pădurea din satul Stanca este cutreierată în lung și în lat de zeci de oameni veniți din toate colțurile țării, în speranța că vor descoperi o comoară. Pădurea este lângă Vama Sculeni, Iași, fiind una dintre cele mai stranii păduri. Localnicii povestesc că și în timpul comunismului s-au făcut săpături pentru a găsi comoara boierului.

În 1941, aici au fost găsite zeci de kilograme de aur în bijuterii. Și astăzi continuă căutările, pădurea fiind plină de gropi și șanțuri făcute de către căutători. Se spune că administratorul palatului Rosetti-Roznovanu ar fi ascuns în pădure o comoară fabuloasă.

În 1630, a fost ridicat un palat opulent și impunător. Palatul Roznovanu avea atâtea camere câte zile avea anul. Până în 1940 , în palat s-au organizat cele mai luxoase baluri. În curtea castelului a fost ridicată o biserică. Clopotul acesteia era din argint. Castelul era înconjurat de 30 hectare cultivate cu vie. Aici lucrau sute de țigani robi, scrie efemeride.ro.

Astăzi, totul este o ruină. Pe locul castelului s-a ridicat o cruce în memoria neamului. Au rămas beciurile care sunt niște văgăuni unde găsești cranii de cai și oseminte.

În 1941, castelul a fost devastat de către armata română. Administratorul castelului a reușit să ascundă lăzi cu bijuterii, obiecte de artă în pădure.

În anii de după război, Securitatea a trimis oameni care au recuperat din pădure o parte din comoară. Și astăzi sunt persoane care caută comoara.

Comentarii

Ultimă oră