Sari la conținut

O nouă telegondolă la Sinaia între Cota 1.400 şi Cota 2.000

o-noua-telegondola-la-sinaia-intre-cota-1400-si-cota-2000

La Sinaia va fi construită o nouă telegondolă între Cota 1.400 şi Cota 2.000, a anunţat primarul staţiunii, Vlad Oprea.

"La Sinaia sunt doi operatori. Este un operator privat, care are vechile telecabine şi vechiul telescaun, şi este un operator public, o societate, la care unicul acţionar e primăria din Sinaia. Noi am investit în tot ce înseamnă transporturi pe cablu aproape 15 milioane de euro. Încă de la început am vrut să facem un sistem comun cu operatorul privat, am introdus acelaşi sistem de ticketing, se poate face în câteva ore. Din păcate nici până în ziua de azi nu am găsit înţelegere la ei, pentru a face o cartelă comună şi avem mari probleme cu turiştii care ne ocolesc şi pleacă în alte zone. De aceea ultima soluţie pe care o avem şi la care am apelat deja anul acesta, negăsind altă soluţie, vom construi o nouă telegondolă de la 1.400 la 2.000, care va lega cele două zone schiabile, acum fracturate, care aparţin oraşului Sinaia", a explicat primarul, potrivit Agerpres.ro

El a adăugat că proiectul va fi încheiat până în septembrie, iar de anul viitor ar urma să înceapă construcţia efectivă. Edilul a menţionat că în cazul în care nu va fi posibilă utilizarea fondurilor europene pentru acest proiect, se va recurge la bugetul local şi la un credit.

"E vorba de partea de jos de telegondolă - telegondola aparţine primăriei, împreună cu pârtia nouă care are zăpadă artificială pe ea - şi e vorba de zona de sus, de Valea Soarelui, Valea Dorului, unde sunt încă 12 kilometri de pârtii. Ele vor fi legate de o nouă telegondolă, lucrăm deja la proiect. Din acel moment nu cred că vom mai avea această problemă care e efectiv de râs, nici nu ştiu cum să o caracterizez. Toată lumea ne reproşează", a mai spus Vlad Oprea, citat de Agerpres.

Comentarii

Ultimă oră