Sari la conținut

O nouă strategie de sensibilizare a turiștilor să nu lase gunoiul pe Tâmpa

o-noua-strategie-de-sensibilizare-a-turistilor-sa-nu-lase-gunoiul-pe-tampa

Sacii de gunoi de pe Tâmpa, au fost înlocuiţi cu panouri de avertizare pe care scrie „Vă rugăm, luaţi-vă acasă gunoiul”.

Administratorii ariei protejate Muntele Tâmpa au luat recent o decizie. Au „schimbat tactica” în încercarea de a-i sensibiliza pe turiști și pentru a-i determina să nu mai lase în urmă mormane de gunoaie după drumețiile lor.

Mai exact, s-a renunţat la sacii de gunoi de pe vârful muntelui Tâmpa, dintre staţia de telecabină şi platforma de belvedere. În locul lor au fost instalate nişte panouri în română şi engleză, prin care turiştii sunt rugaţi să nu lase gunoiul în rezervaţie.


   Iar acțiunea s-a dovedit în prima fază eficientă. Cel puţin în week-endul trecut, vizitatorii ariei au respectat în mare această rugăminte, iar  locurile în care, până nu demult erau sacii de gunoi a rămas destul de curat.

Totodată, destul de curate au fost la finalul săptămânii şi traseele pe care se putea urca pe Tâmpa.

Decizia a fost luată în contextul în care administratorii ariei au constatat în ultima perioadă o scădere a cantităţii de deşeuri lăsate pe munte de turişti.

De altfel, prin această modificare, pe lângă faptul că nu mai este plin de gunoaie pe Tâmpa, dispar şi zonele „tentante” pentru urşi (care, de multe ori sunt atraşi de mirosul gunoaielor).

Comentarii

Ultimă oră