Sari la conținut
o-noua-atractie-turistica-la-brasov-video

O pictură murală monumentală va deveni un nou punct de atracţie turistică! 25 dintre personalităţile secolelor XIII-XIX din Muzeul Casa Mureşenilor au părăsit sala de expoziţie, pentru a ieşi în curtea interioară.
Astfel, imaginile acestor personaje au prins contur pe zidul, care le-a devenit suport de expunere. Patru artişti au muncit trei săptămâni la chipurile personajelor, într-un proiect pilot derulat de muzeu, în colaborare cu Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului şi Asociaţia Depoul de Artă Urbană Braşov.
„Sunt peste 25 de asemenea figure, personalităţi din istoria Braşovului, precum membrIi familiei Hirscher, toate aceste personaje sunt un crâmpei din istoria Braşovului. A fost o lucrare complexă, realizată timp de trei săptămâni, de patru artişti plastici care au lucrat de dimineaţă până seara târziu. Reuşim să atingem puţin din dezideratul oricărui muzeu şi anume, acela de a ieşi în stradă” a declarat Valer Rus, directorul Muzeului.
„Pictura reprezintă evoluţia omului şi a vestimentaţiei din secolul XIII până în prezent. Cum v-aţi obişnuit cu Faţada istorică, Faţada e un proiect care comunică prin artă” a declarat Dan Oprea, preşedintele Asociaţiei Depoului de Artă Urbană Braşov.
Proiectul cultural a primit finanţare de Administraţia Fondului Cultural în valoare de 40  000 de lei, iar cofinanţarea de 6 000 de lei a fost alocată de Consiliul Judeţean.

Comentarii

Ultimă oră