Sari la conținut

O femeie din Brașov și-a înjunghiat bebelușul

Caz șocant la Brașov. Polițiștii brașoveni au fost anunțați că într-un imobil din Piața Sfatului o femeie și-a înjunghiat copilul de numai șase luni. Totul s-a întâmplat într-un imobil din Piaţa Sfatului. Vineri la prânz femeia a rămas acasă cu o parte dintre copii. Înainte ca soţul să se întoarcă acesta a comis teribila crimă. Când s-a întors acasă, bărbatul a sunat la 112. Oamenii legii au ajuns la faţa locului şi au găsit trupul copilului secţionat. Femeia a fost reținută de oamenii legii aflați la fața locului. Ea a fost scoasă din încăpere cu cătuşe la mâini. Mama de 27 de ani şi este cercetată pentru omor deosebit de grav. Ea este însărcinată și mai are alți șase copii, cel mai mare având 8 ani. Incidentul a fost anunţat la poliţie de către tatăl copiilor, care nu era acasă în momentul producerii tragediei. Se pare că membrii familiei fac parte dintr-o sectă religioasă.



Nu se știe deocamdată ce a determinat-o pe femeie să recurgă la un asemenea gest. Cercetările în acest caz sunt în plină desfășurare. Femeia este audiată la această oră, împreună cu soțul ei de către anchetatori. Ea a fost reținută de către oamenii legii, părăsind imobilul cu cătușe la mâini, fiind cercetată pentru omor deosebit de grav. La fața locului a ajuns alături de criminaliști, și o echipă de medici legiști care a venit pentru a ridica cadavrul bebelușului. Oamenii legii au dezvăluit că mama ucigaşă şi-a tranșat copilul. Mâinile și picioarele au fost găsite de anchetatori într-o pungă. Ce este mai grav este că la momentele teribile au asistat trei dintre copiii femeii. Cei șase copii au fost luați de reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului și se află în acest moment în grija specialiștilor. Vecinii sunt șocați de cele întâmplate. Spun că familia era una liniştită. Cu toate acestea, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, nu ar fi pentru prima oară când soția lui încearcă să îşi omoare copiii. De asemenea este vehiculată și varianta protrivit căreia mama ar avea probleme de sănătate.

UPDATE.Gestul femeii din Braşov poate marca debutul unei boli psihice grave sau  agravarea uneia existente, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX,  profesor Florian Tudose, psihiatru la SUUB.

"Cazul trebuie analizat din toate punctele de vedere. Trebuie analizat  gradul de pregătire al femeii şi al soţului ei. Oricum, avem în faţă o  persoană cu fragilitate psihologică şi biologică, dacă ea avea şase  copii, era din nou însărcinată, iar diferenţa dintre ultimul născut şi noua sarcină era de  doar câteva luni", a mai spus profesorul Florin Tudose.

Comportamentul ei reprezintă cel mai înalt al bolii psihice. "Este greu  de crezut că ar putea exista o altă cauză, cum ar fi una socială. Este  ridicolă ipoteza reactivă, cum ar fi că şi-a omorât copilul pentru că a  fost înşelată de bărbat, nu mai avea bani sau altele de acest gen. Este  un act de violenţă psihotică care ţine de spectrul bolii şi nu al  normalităţii", a menţionat medicul Tudose.

El a susţinut că o altă analiză vizează posibila apartenenţă a femeii la  un anume cult, care nu recunoaşte boala psihică şi din acest motiv nu  poate fi tratată.

Copiii vor rămâne în grija tatălui şi a bunicilor paterni care se pare că au o situaţie materială bună.

Comentarii

Ultimă oră