Sari la conținut

Situaţie critică la maternitatea din Braşov. O asistentă trebuie să aibă în grijă chiar şi câte 30 de paturi din saloane de la etaje diferite. Pacienţii se internează cu frică şi se tem să nu se întâmple şi aici o tragedie ca cea de anul trecut de la Giuleşti, în urma căreia şase bebeluşi au murit şi alţi cinci au fost grav răniţi.

Lipsesc aproape 100 de asistente. Reprezentaţii spitalului privesc neputincioşi situaţia. Ei susţin că ar putea să angajeze dar nu sunt oameni interesaţi de aceste posturi, informează realitatea.net. „Lipsesc 97-98 de asistente care ar trebui încadrate . Avem de exemplu în tura de după-masă secţii în care o asistenţă trebuie să aibă grijă şi de câte 30 de paturi ceea ce este mult prea mult. În timpul nopţii noi avem urgenţe”, a declarat Ionel Moldovan, purtătorul de cuvânt al Maternităţii Braşov.

Serviciu în pas alergător. Multe dintre ele aleargă efectiv pe scările spitalului pentru a îngriji toţi pacienţii. „La nou-născuţi o asisitentă îngrijeşte mult mai mulţi nou-născuţi decât ar trebui. Nu poate să stea de voră cu fiecare mămică aşa cum ar trebui să o înveţe cum să alăpteze”, a declarat Paraschiva Balint, asistentă.

Comentarii

Ultimă oră