Sari la conținut
o-altfel-de-expozitie-la-kronart

Picturi cum sigur nu aţi mai văzut. Multidimensionale, ca să fim mai precişi. Lucrările pot fi admirate la Galeria Kronart. Autoarea lor este Eva Daniel, o artistă născută în România, dar stabilită în Suedia. Ea susţine că pictează într-o nouă tehnică, ce i s-a relevat în urma unei intervenţii chirurgicale. A denumit-o tehnica Hilmann, în amintirea doctorului care a operat-o, în Suedia. Expoziţia este deschisă publicului pe tot parcursul acestei luni.
„Ce are interesant, după opinia mea, această pictură e faptul că te provoacă să te mişti în faţa lucrării. Exista o legendă, un mit, un tabu că un portret se uită tot timpul la tine, oriunde ai fi. Ei bine, de data aceasta tu trebuie să te mişti în faţa pânzei, ca să poţi să vezi unghiurile sau cum se schimbă culorile”  a spus Gabriel Stan, artist plastic
Tehnica încă nu a fost înregistrată, dar oricum este greu de imitat. Practic, o lucrare se bazează pe o iluzie optică. În funcţie de unghiul din care priveşti, vezi o altă imagine.
Tot la Kronart au fost lansate şi două cărţi – una de 13 poeme, de Gabriel Stan, traduse în limba franceză, şi o alta de eseuri, semnate de profesorul Virgil Borcan.
Evenimentele au fost organizate în contextul în care în luna decembrie se împlinesc 11 ani de Galerie Kronart la Braşov.

Comentarii

Ultimă oră