În week-end-ul acesta se încheie Festivalul W.A. Mozart 2017, desfăşurat încă din ianuarie, la noi la Braşov.

    Sâmbătă, 25 februarie 2017, de la ora 18.30, în Sala Operei, în încheierea celei de-a treia ediții a Festivalului W.A. Mozart 2017, organizat de Opera Brașov, cu sprijinul Consiliului Local și al Primăriei Municipiului Brașov, brașovenii sunt invitați la spectacolul cu opera „Nunta lui Figaro” de W.A. Mozart.

  „Nunta lui Figaro” este o operă plină de contraste, cu arii melodioase, care la rândul lor evoluează dintr-un cântec liniștit, într-o explozie sonoră fulminantă.

    Libretul a fost scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte, care a fost inspirat de comedia lui Pierre Caron de Beaumarchais - La folle journée ou Le mariage de Figaro. Premiera operei a avut loc la 1 mai 1786, la Burgtheater din Viena, cu Mozart însuşi ca dirijor. „Nunta lui Figaro” s-a reluat un an mai târziu, la Praga, unde s-a bucurat de un triumf răsunător.

  Acţiunea operei se petrece în castelul Contelui Almaviva, în Sevilla, în secolul al XVIII-lea. Desfăşurarea din „Nunta lui Figaro” este un lung şir de quiproquo-uri neprevăzute şi răsturnări de situaţie care fac din această operă o comedie spumoasă şi de succes. Contele Almaviva, săturat de anii de căsnicie cu Rosina, îi face avansuri menajerei Susanna, iubita lui Figaro. Contele vrea să împiedice căsătoria celor doi şi încearcă toate şiretlicurile. Încurcăturile se ţin lanţ, Rosina îi joacă şi ea o festă soţului pentru ca, în final, Contele Almaviva să-i ceară iertare în faţa tuturor, iar Figaro şi Susanna să îşi redobândească încrederea şi fericirea.

    Pentru acest spectacol nu mai sunt locuri disponibile, semn că braşovenii sunt dornici de cultură. Toate biletele au fost epuizate la scurt timp după ce au fost puse în vânzare.

  Din distribuția spectacolului, fac parte soliștii: Valentin Marele (Contele Almaviva), Anda Pop (Contesa), Nicoleta Chirilă (Susanna), Lorand Cristian (Figaro), Asineta Răducan (Cherubino), Sonia Hazarian (Marcelina), Dan Popescu (Doctorul Bartolo), Cristian Dicu (Don Basilio), Andromeda Nemeș (Barbarina), Aurel Aron (Don Curzio), Paul Tomescu (Antonio), Mihaela Marele, Iulia Pârlea (Două fete tinere). Își dau concursul Corul și Orchestra Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Daisuke Soga (Japonia), iar regia spectacolului este semnată de Carmen Dobrescu. Scenografia și costumele sunt create de Rodica Garștea.

 Asistent regie: Anda Pop. Mișcarea scenică: Nermina Damian. Dirijor cor: Leonard Boga.

  Spectacolul va avea loc la Sala Operei, din str. Bisericii Române nr. 51, sâmbătă, 25 februarie 2017, de la ora 18.30.