Sari la conținut

Pedelistul Sorin Grigoescu este asociat cu social-democratul Gheorghe Duţu în construcţia unei clinici de oncologie private pentru care au primit un teren gratis de la primărie. Nicio vorbă şi niciun leuţ de la Guvern pentru realizarea unei Secţii de Oncologie la Braşov, în adevăratul sens al cuvântului. O clădire adecvată şi cu dotări europene. Aşa cum cer partenerii noştri din Uniune. Asta ca să aibă acces orice bolnav de cancer, indiferent de situaţia materială. Şi pentru că banii nu vin, Primăria Braşov se orientează către o clinică privată şi pune imediat la dispoziţia unor investitori un teren.
Asociere cu PDL.  Până aici, totul sună bine. Când afli, însă, cine este unul dintre acţionarii firmei cu care Primăria a încheiat înţelegerea pentru realizarea clinicii, ajungi la PDL, partid pe care-l conduce democrat-liberalul primar al Braşovului. Pe lista acţionarilor figurează  fostul om cu imaginea de la  PDL, Sorin Grigorescu. Construcţia urmează a fi realizată de afaceristul preferat al primăriei Braşov şi al PDL-ului, Marcel Butuza, proprietarul firmei Vectra. Apoi, potrivit Registrului comcerţului din Braşov, în firma sub umbrela căreia se va realiza clinica privată de oncologie figurează şi numele consilierului judeţean social-democrat Gheorghe Duţu.
Privatul e mai bun.  Acesta s-a remarcat ca un lobby-ist al sistemului de sănătate privat chiar deunăzi în plenul Consiliului Judeţean, când  a izbucnit un scandal pe tema finanţării sistemului sanitar de stat. Astfel, consilierul judeţean Sebastian Grapă a prezentat o serie de hârtii din care a reieşit că CAS Braşov a refuzat să încaseze bani pentru punerea în funcţiune a unor facilităţi ale Spitalului Judeţean.

Comentarii

Ultimă oră