Sari la conținut
numar-record-de-bolnavi-de-gripa-la-brasov

În săptămâna 29 ianuarie - 4 februarie 2018, au fost diagnosticaţi peste 2.130 de braşoveni cu boli specifice sezonului rece, faţă de 1.755, în săptămâna anterioară.

Potrivit datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, a crescut şi numărul bolnavilor care au avut nevoie de internare, de la circa 140 la aproape 230. Cei mai mulţi bolnavi de sezon au fost cei cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare – fiind vorba despre aproximativ 1.620 de cazuri, iar 46 au fost internaţi.

Grav este că peste 940 dintre cei diagnosticaţi cu IACRS sunt copii, 170 dintre ei având vârsta de sub un an.

Alţi circa 440 de braşoveni au ajuns la medic cu pneumonie, iar numărul celor care au avut nevoie de îngrijiri spitalizate a crescut la peste 155. Și în acest caz, cei mai mulţi dintre bolnavii de pneumonie au fost copiii.

În ceea ce priveşte numărul cazurilor de gripă, în Braşov s-a înregistrat un nou record – au fost 80 de cazuri, faţă de 67 în săptămâna anterioară. 16 dintre braşovenii cu gripă au fost internaţi. Cei mai mulţi dintre cei gripaţi au vârsta cuprinsă între 15 şi 49 de ani.

La Braşov, potrivit purtător de cuvânt al DSP Braşov, dr. Claudia Bularca, până acum au fost vaccinaţi peste 14.920 de braşoveni.

În stocul DSP mai sunt aproximativ 440 de doze de vaccin, iar în teritoriu la medicii de familie, alte circa 2.300 de doze.

Medicii recomandă vaccinarea antigripală ca fiind măsura cea mai eficientă de prevenire a bolii, cu atât mai mult cu cât suntem în plin sezon gripal.

Vaccinarea este recomandată mai ales persoanelor cu risc, precum copiii şi adulţii cu boli cronice, gravide sau oamenii cu vârste de peste 65 de ani.

Comentarii

Ultimă oră