Sari la conținut

Noul Coronavirus (COVID-19), confirmat ca pandemie de către Organizația Mondială a Sănătății

noul-coronavirus-confirmat-ca-pandemie-de-catre-organizatia-mondiala-a-sanatatii-

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat coronavirusul drept pandemie!

Directorul OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat că numărul de cazuri raportate în lume, cu excepția Chinei, s-a mărit de 13 ori în ultimele două săptămâni. El a spus că este îngrijorat de lipsa de reacție în problema virusului.


    O pandemie înseamnă o boală care se răspândește simultan în mai multe țări.


...............................................................................................................


    Șeful OMS Tedros Adhanom Ghebreyesu a spus că statele trebuie să ia în continuare măsuri de limitare a extinderii epidemiei  (COVID 19), acestea fiind „pilonul major” în lupta cu coronavirusul.


    În întreaga lume, se înregistrează cam 120.000 de cazuri și 4300 de deces.

Responsabilii de vârf din cele 27 de ţări membre ale UE s-au consultat timp de trei ore în cadrul unei videoconferinţe pe tema măsurilor ce se impun pentru îngrădirea epidemiei de coronavirus în spaţiul comunitar.


     La Bruxelles, preşedintele Consiliului UE, Charles Michel, a stat în faţa unui perete cu 20 de monitoare făcând, cu ajutorul unui tehnician, turul capitalelor europene. Deşi reuniunea la vârf desfăşurată în aceste condiţii a fost o premieră, totul a funcţionat bine. Cei 27 de şefi de stat şi de guvern ai UE, deşi discută adesea în contradictoriu, de astă dată, pe tema coronaviruslului, au manifestat unitate. „Am decis să acţionăm împrenă. Şi anume rapid. Colaborarea este ţelul nostru”, a declarat Charles Michel în faţa presei.

Comentarii

Ultimă oră