Sari la conținut

Nou pentru miri: Cununia civilă poate avea loc și în Cetatea Făgărașului

nou-pentru-miri-cununia-civila-poate-avea-loc-si-in-cetatea-fagarasului

Primarul Făgăraşului a vrut să schimbe modul tradițional în care se oficiază căsătoriile și să le dea posibilitatea cuplurilor să îşi aleagă pentru cel mai important moment din viaţă un spaţiu uşor mai neconvenţional – Cetatea Făgăraşului.

Prin urmare, viitorii miri care își doresc o locație specială pentru cununia civilă vor putea acum alege și două spații special amenajate la Cetatea Făgărașului, puse la dispoziție de autoritățile locale.

Astfel, edilul le-a propus consilierilor locali să aprobe şi alt spaţiu pentru oficierea căsătoriilor, în afară de sediul Stării Civile.

Drept urmare au fost aprobate pentru a putea fi oficiate cu acte în regulă cununii civile, două spaţii din Cetate: Turnul Thomory şi Sala de Festivităţi (fosta cramă).

În anii trecuţi au existat solicitări ale tinerilor în acest sens, în condițiile în care legea prevede că se pot încheiea căsătorii şi în alte spaţii decat sediul primăriei, dacă acestea sunt stabilite de primar, prin regulament local.

Cetatea Fagarașului este cel mai impunător monument al ținutului, unul dintre cele mai mari și mai bine pastrate din întreaga țară și chiar din Europa.

Comentarii

Ultimă oră