Str. Zaharia Stancu devine zonă rezidenţială din zonă industrială, proprietarii mall-ului Coresi au primit avizul!

    Primăria Braşov a avizat, construirea unui nou cvartal de blocuri în cartierul Tractorul, pe terenul celor de la Ceetrus, proprietarii mall-ului Coresi, în vecinătatea căruia se va construi şi noul ansamblu de locuinţe, cu 2.700 de apartamente.

    „În ședința Comisiei Tehnice de Amenajarea Teritoriului de marţi a fost avizat Studiul de Oportunitate aferent documentației «Întocmire PUZ - Zona Industrială Tractorul, Faza 2», depus de IMMO Lodgia One SRL și Ceetrus România. Este cea de a doua etapă a proiectului de regenerare urbană pentru zona rezidențială derulat pe fosta platformă industrială Tractorul”, a precizat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt al Primăriei Braşov.


    5.400 de locuri de parcare: sub bloc, lângă bloc și două parcări supraetajate

  În urma discuțiilor, avizarea Studiului de oportunitate pentru acest PUZ s-a făcut cu impunerea unor condiții, agreate și de dezvoltator. „Întâi va fi construită infractructura, însemnând rețele edilitare și străzi, apoi va începe construcția blocurilor. Fiecare apartament va dispune de două locuri de parcare, unele amenajate la demisolul blocurilor, altele la sol și vor fi construite și două parcări supraetajate”, susține Sorin Toarcea.


     Peste un hectar donat primăriei, pentru creșă și grădiniță  Totodată, au fost anticipate şi nevoile sociale. Astfel, o suprafață de 8.000 de m.p., cu frontul stradal la str. Zaharia Stancu, va fi cedată municipalității pentru construirea unei școli gimnaziale. Tot la frontul stradal dinspre Zaharia Stancu, în urma reabilitării unei hale existente, se va amenaja un centru cu funcțiuni sportive și de petrecere a timpului liber, iar pe lângă școală și centru sportiv, se vor dezvolta şi alte proiecte de servicii culturale, educaționale și mixte. De altfel, purtător de cuvânt al Primăriei Braşov, a amintit că, într-o primă etapă, dezvoltatorii imobiliari au donat municipalităţii braşovene un teren de 3.500 mp, pentru construirea unei creşe.

   Totodată, la parterul unora dintre blocurile amplasate la străzile principale sunt prevăzute funcțiuni comerciale și de servicii.


    În zona respectivă vor fi construite 2.700 de apartamente, în jurul blocurilor va exista o zonă verde, iar în centrul zonei va fi amenajat un parc.