Sari la conținut

Noii eroi ai comunităţii au fost premiaţi (galerie foto)

noii-eroi-ai-comunitatii-au-fost-premiati-galerie-foto

Câţiva braşoveni au primit din partea reprezentanţilor Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) diplome care le atestă curajul şi simţul civic.

Printre aceştia s-au aflat angajaţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie care au ajutat la prinderea unor infractori, în timp ce se aflau în afara orelor de program, dar şi doi tineri care au imo- bilizat un hoţ până la sosirea poliţiei. Mândri de faptele lor, braşovenii s-au declarat onoraţi de atenţia primită.  
Cei care au primit titlul de  „Erou al comunității” au fost Ailenei Sorin, agent principal de poliție, Flucuș Marius-Ioan, subinspector de poliție, Rogozea Valentin, agent de poliție,  Ciohodaru Flaviu-Gheorghe (18 ani) și Ștefan Andrei (15 ani).
“Toate distincţiile pe care le-am dat astăzi, atât poliţiştilor cât şi celor doi simpli cetăţeni, au fost pentru meritelor lor deosebite. În cazul poliţiştilor, aceştia au acţionat în afara orelor de serviciu, iar cetăţenii simpli au dat dovadă de simţ civic, în cazul comiterii unei infracţiuni  şi au imobilizat infractorul până la sosirea agenţilor de poliţie.” a declarat  Claudiu Coman, preşedintele ATOP.  
„În toamna anului trecut, aflându-mă în timpul liber, am observat cum doi bătrâni sunt atacaţi de nişte tineri. Unul dintre tineri a smuls lănţicul doamnei, după care rupt-o la fugă. Fapt care m-a determinat să plec în urmărirea acestuia şi am reuşit să-l prind” a spus Valentin Rogozea, agent de poliţie.
„Eram în autobuz,  în drum spre oraş  şi l-am văzut pe infractor cum a smuls lănţicul de la o doamnă. Am coborât după el, l-am imobilizat şi am sunat la poliţie. Nu mi-a fost frică, pentru că m-am gândit că în locul doamnei ar fi putut să fie mama şi am dorit să ajut” a mărturisit  Andrei Ştefan.
Un alt titlu de Erou al Comunităţii i s-a acordat şi sub inspectorului de poliţie Marius Flucuş, angajat în cadrul Serviciului Criminalistic al IPJ Braşov, care în timpul unei misiuni a fost sesizat de către o persoană că din autoturism i-a fost furată o importantă sumă de bani.
“Păgubitul a reacţionat cu luciditate, a urmărit infractorul şi în momentul în care a văzut o maşină de poliţie mi-a povestit cele întâmplate, eu ulterior am reuşit să-l  prind pe cel care a furat banii. Era o sumă importantă, în jur de 47.000 de lei” a spus  Marius Flucuş, subinspector  în cadrul Serviciului Criminalistic al IPJ Brasov.
Din fericire, cu ajutorul acestor Eroi ai Comunităţii victimele şi-au recuperat bunurile furate în scurt timp, iar infractorii au fost prinşi şi au răspuns în faţa legii pentru faptele lor.

Comentarii

Ultimă oră