Se lărgește strada 13 Decembrie, iar lângă noile blocuri ar urma să apară și alte hipermarketuri, dar şi zone verzi.
 
 
  Comisia de Arhitectură şi Urbanism din cadrul Primăriei a avizat ieri studiul de oportunitate aferent Planului Urbanistic Zonal (PUZ) privind regenerarea urbană a zonei Tractorul, ce vizează dezvoltarea zonei Coresi.

 Potrivit documentaţiei depuse de dezvoltatorul imobiliar, pe fosta platformă industrială, vis-a-vis de Coresi Shopping Resort, urmează a se construi blocuri cu câte opt şi cinci etaje, iar pe partea dinspre 13 Decembrie vor fi realizate noi zone comerciale de tip hypermarket.

 Având în vedere dezvoltarea acestei zone, viceprimarul Braşovului, Laszlo Barabas, a afirmat că „în timpul şedinţei comisiei s-a pus şi problema restudierii circulaţiei în zonă, una dintre variante fiind lărgirea străzii 13 Decembrie cu o bandă, ceea ce ar însemna că proprietarii de teren ar trebui să cedeze suprafaţa necesară”.

  Pe de altă parte, reprezentantul municipalităţii a precizat că o condiţie impusă de Comisia de Urbanism şi arhitectură a fost ca între zona de locuinţe şi cea comercială să fie amenajată o perdea verde, iar o altă astfel de perdea să existe între zona comercială şi strada 13 Decembrie.