Sari la conținut

După declaraţiile fostei contabile şi a antrenorului de tenis Traian Marcu, un alt dascăl din sportul alb, Gheorghe Văideanu (foto), a vorbit public despre culisele afacerii Olimpia. De situaţia de acolo se face vinovat, în primul rând, susţine Văideanu, preşedintele clubului, Petrich Ernest Ulrich. Gheorghe Văideanu, ca de altfel şi colegul lui de breaslă, Traian Marcu, s-a trezit dat afară de la Olimpia, la finele anului trecut.
Unii cu sapa, alţii cu mapa. Gheorghe Văideanu este unul dintre cei mai buni antrenori de tenis pe care îi are România în acest moment. Printre elevii săi se numără câţiva tineri jucători de talent, Gabriel Moraru, Victor Ioniţă, Andrei Mlendea, Radu Barbu şi Lică Eden. Văideanu a dorit să facă exact acelaşi lucru şi la baza Olimpia, cu copiii. A adus venituri la club, dar când a pus problema investiţiilor, conducătorii bazei sportive n-au vrut să-i dea antrenorului, nicio explicaţie.  „Principala contradicţie între mine şi echipa formată din Ulrich, Teleleu şi contabilă a rezultat din faptul că eu eram singurul care munceam şi aduceam venituri, în timp ce ei treceau pe la bază doar din când în când şi îşi mai treceau şi ore suplimentare de salariu. Ei mergeau prin concedii sau pe la procese, ei ţineau socoteala banilor, iar eu ştiam prea puţine lucruri”.
Unde apare şi Ernest Ulrich. Deşi preşedintele clubului ,,Olimpia,, Petrich Ernest Ulrich, a declarat în mai multe rânduri că nu are nicio vină pentru tot ce s-a întâmplat rău la Olimpia, Gheorghe Văideanu este de altă părere. „Cred că persoana vinovată pentru fărâmiţarea intereselor acestui club sportiv este domnul Ulrich, pentru că el a fost fondatorul noii societăţi, care a preluat de la saşi această proprietate. Saşii s-ar întoarce practic în mormânt dacă ar vedea cum domnul Ulrich a ­gestionat această bază. El în final şi-a realizat visul de care vorbea şi şi-l dorea întotdeauna: să dea baza cu o chirie fixă, să stea cu burta la soare pe terasă la Olimpia”.
A cerut control. Pentru a se lămuri, totuşi, cu privire la ce se întâmplă în mod real, Gheorghe Văideanu a cerut un control, spre sfârşitul anului 2010. „După anunţul că nu mai lucrez, văd că nimeni nu-şi mai doreşte un audit, doar ăla poate să dovedească dacă s-au făcut cheltuieli corecte”. Fiind dat afară de la clubul Olimpia, Gheorghe Văideanu a închiriat personal un teren, pentru a-şi continua activitatea de antrenorat. De la jumătatea acestei luni, va împărtăşi copiilor din cunoştinţele sale, cu sprijinul exclusiv al Consiliului Judeţean, spune Văideanu, într-o altă locaţie, la baza de agrement Tâmpa. Directorul clubului Olimpia, Marian Teleleu, deşi se afla miercuri în incinta bazei sportive, a refuzat să facă orice declaraţie cu privire la acuzaţiile aduse de Văideanu.

Comentarii

Ultimă oră