Sari la conținut

Noi blocuri „în trepte” vor fi construite pe strada Mihai Viteazul

noi-blocuri-in-trepte-vor-fi-construite-pe-strada-mihai-viteazul

Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism a aprobat în ultima şedinţă realizarea unor noi construcţii pe strada Mihai Viteazul din Brașov.

Potrivit informaţiilor reprezentanţilor Primăriei Braşov, Cosmopolit Development a obţinut avizul Comisiei de Urbanism pentru construcţia pe str. Mihai Viteazul nr. 1 – 3, a 79 de apartamente. Vor fi clădiri în trepte, cu un regim de înălţime de la 2 subsoluri plus 3 etaje până la 6 etaje.

În proiect este prevăzută şi amenajarea unui nou loc de joacă şi a 90 de locuri de parcare.


  Zona respectivă este una în care s-a construit masiv în ultimii ani, după ce platforma industrială ce existase în zonă a fost dezafectată şi demolată.

De cele mai multe ori, noile imobile au fost cu „etaje retrase”, soluţie care permite construirea unor clădiri mai înalte decât în cazul în care s-ar apela la blocuri „clasice”.


   Planuri pentru noi construcții există și pentru Poiana Braşov. Va fi clădit un nou hotel cu 84 de camere, pe Drumul Sulinar!

Și în Poiana Braşov vor apărea noi construcţii. În aceeaşi şedinţă, Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism a aprobat şi Planul Urbanistic de Detaliu pentru construirea unui hotel, aparthotel şi împrejmuirea terenului pe Drumul Sulinar nr. 9, spre Coliba Haiducilor.

Piaţa imobiliară din Poiana Braşov pare că se „desgheaţă”, după ce timp de mai mulţi ani se stagnase construcţia de noi imobile în staţiune. Dacă la început de an, un dezvoltator imobiliar care a mai derulat alte proiecte în Braşov a obţinut un certificat urbanistic în vederea construcţiei a şase vile în staţiune pe Drumul Sulinar, care să fie introduse apoi în circuitul turistic, acum Primăria a emis acest nou certificat de urbanism pentru un hotel.

 Conform documentaţiei, complexul hotelier va avea 2 subsoluri, parter, trei etaje, dar şi mansardă, 84 de camere, 40 de locuri de parcare, din care 30 la subteran, iar pe lângă partea hotelieră va avea şi un restaurant, dar şi o zonă de aparthotel cu dotările aferente. Suprafaţa terenului pe care se va construi hotelul este de 4.154 mp.


   Noul complex ar urma să fie construit pe strada Poiana Soarelui, respectiv strada principală din staţiune, iar documentaţia de urbanism este valabilă 12 luni, timp în care dezvoltatorul va trebui să obţină celelalte avize necesare autorizaţiei de construire pentru a începe lucrările. Pe această stradă sunt mai multe terenuri disponibile, care au fost scoase la vânzare în ultimii ani.

Comentarii

Ultimă oră