Sari la conținut

Noi atracții la Grădina Zoologică Brașov. Au fost inaugurate acvariile cu pești!

noi-atractii-la-gradina-zoologica-brasov-au-fost-inaugurate-acvariile-cu-pesti

Vizitatorii Grădinii Zoologice din Noua vor avea parte de atracții noi începând cu această lună. În urma unei investiții de 100.000 de euro, au fost amenajate cinci acvarii dintre care unul de mari dimensiuni, cu o lungime de 6 metri şi o înălţime de 1,5 metri, şi un spaţiu special pentru caimani.


   Rechini, specii de pești de recif, corali, anemone, diverse specii de pești răpitori, printre care și murene, pești nocturni, un acvariu de cichlide africane de Malawi, caracatițe, dar și un acvariu cu pești piranha sunt noile atracţii inaugurate astăzi la ZOO Braşov.

Au fost amenajate cinci acvarii, dar și o „piscină” pentru caimani, o specie de crocodili din America de Sud.

„Încă de la demararea lucrărilor de modernizare a grădinii zoologice, obiectivul Municipalităţii a fost acela de a o transforma într-un spaţiu de petrecere a timpului liber şi de educare a copiilor. Începând de astăzi, vizitatorii vor putea descoperi viaţa marină din zonele de recif, peştii din lacurile africane sau cum traiesc caimani. Sper ca următoare invitaţie pe care o vom face mass-mediei pentru a prezenta o investiţie majoră să fie la deschiderea planetariului, un obiectiv foarte importantă pentru a dezvolta şi mai mult oferta educaţională a grădinii“, a declarat viceprimarul Laszlo Barabas.


    În ceea ce priveşte următoarele lucrări majore şi investiţii care se vor executa la Grădina Zoologică, viceprimarul a precizat: ,,S-a semnat contractul pentru înlocuirea gratiilor cu geamuri securizate la cuştile de lei şi tigrii, iar de săptămâna viitoare vor începe lucrările. Sper ca până la sfârşitul lunii august vizitatorii să poată urmări aceste feline într-un mod diferit de cel clasic. Totodată, 24 iulie este data limită pentru depunerea ofertelor pentru amenajarea planetariului, iar, până cel târziu la sârşitul lunii august, vom finaliza această procedură”.

Cu privire la lucrările viitoare, directorul Grădinii Zoologice, Alin Pînzaru, a adăugat: ,,În cursul acestui an ne dorim să finalizăm casa maimuţelor, unde vom aduce trei specii şi să amenajăm spaţiul dedicat lemurilor, un spaţiu mixt pentru pinguni şi foci, un spaţiu pentru panda roşu, unul pentru zebre şi altul pentru suricate”.

Alin Pînzaru a menţionat şi ce alte specii vor mai fi aduse la grădină, după ce în ultima perioadă au fost aduse două cămile albe, doi lei albi, un tigru alb şi o pereche de leoparzi ai zăpezilor: ,,Suntem în discuţii cu mai multe grădini zoologice din Europa, ca pe lângă speciile pentru care amenajăm spaţii, să aducem mai multe specii de păsări răpitoare (vulturul de mare a lui Steller, codalb si mai multe specii de bufniţe)".

Comentarii

Ultimă oră