Sari la conținut

Vicepreşedintele PNL Ciprian Bucur (foto), candidat la Consiliul Local Braşov, ne-a semnalat următoarea situaţie petrecută duminică, la un cort al USL, unde se făceau teste gratuite de măsurare a glicemiei şi tensiunii arteriale, ca urmare a faptului că sistemul public de sănătate a fost pus pe butuci de guvernarea PDL, iar la Braşov nu există policlinic de cartier.
„Am depus de mai bine de o săptămână o cerere pentru amplasarea unui cort al USL în cinci locuri din municipiu. Nici până la această oră nu am primit autorizaţia, în contextul în care PDL şi candidatul susţinut de PDL şi vicepreşedintele George Scripcaru primesc autorizaţii oriunde pe domeniul public. Este de notorietatea obstrucţionarea şi abuzurile promovate de PDL şi George Scripcaru,  în privinţa afişajului electoral“.
După cum se observă, funcţionarii publici şi poliţia locală au ajuns să acţioneze ca forţe de „represiune“ politică, la ordinul PDL. Comercianţii din zonă care nu au autorizaţie de ocupare a domeniului public, dar au făcut cereri pentru a o obţine (ca în cazul USL), nu au fost deranjaţi de funcţionarii Primăriei şi de Poliţia Locală.
Ce spune Legea alegerilor locale. „În timpul campaniei electorale, candidaţii, partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale, precum şi cetăţenii au dreptul să-şi exprimă opiniile în mod liber şi fără nicio discriminare, prin mitinguri, adunări, utilizarea televiziunii, radioului, presei şi a celorlalte mijloace de informare în masă; în timpul campaniei electorale se asigură candidaţilor, în mod nediscriminatoriu, spaţii corespunzătoare pentru a se întâlni cu alegătorii. Spaţiile pot fi amplasate la sediul primăriei, în şcoli, universităţi, case de cultură, cămine culturale şi cinematografe şi se asigură pe bază de înţelegere cu privire la cheltuielile de întreţinere“.

Comentarii

Ultimă oră