Sari la conținut

Nivel ridicat de poluare a aerului în Centrul Brașovului

nivel-ridicat-de-poluare-a-aerului-in-centrul-brasovului

Instalat în luna decembrie a anului trecut, senzorul care măsoară calitatea aerului instalat la sediul USR Braşov de lângă Teatrul Sică Alexandrescu nu a „oferit” veşti tocmai bune.

Conform datelor furnizate de acest senzor, în 10 zile din luna ianuarie 2019, a fost depăşită concentraţia de microparticule în suspensie PM 10 (praful din aer).


    „Pentru a determina acurateţea măsurătorilor realizate de senzorul nostru, s-au comparat rezultatele cu cele furnizate cu staţiile de monitorizare BV 1 (amplasată pe Calea București/str. Soarelui, n.r.) şi BV 2, aceasta din urmă fiind mutată recent de la Ceasu` Rău pe strada Memorandumului. Cele două staţii au indicat valori mai mici, însă tendinţele au fost similare cu cele ale staţiei noastre. De asemenea, staţia pe care o avem noi, realizată de un producător român, a trecut în luna decembrie de un set de teste de determinare realizate în România”, a declarat Allen Coliban, reprezentant USR Braşov.


    Acesta a mai spus că, în cursul lunii ianuarie 2019, la staţia de monitorizare BV 1 au fost înregistrate 8 zile de depăşiri ale valorilor maxime privind concentraţia de microparticule în aer, iar la staţia BV 2 au fost înregistrate 3 zile cu depăşiri, dar asta în condiţiile în care, în perioada 5 – 10 ianuarie 2019, aceasta nu a oferit date.

În perioada următore calitatea aerului din mai multe zone sensibile ale Braşovului va fi monitorizată şi cu ajutorul unor senzori mobili.

Comentarii

Ultimă oră