Sari la conținut

Nimeni nu mai poate circula fără rovinietă! Cum reușesc românii să fenteze sistemul

nimeni-nu-mai-poate-circula-fara-rovinieta-cum-reusesc-romanii-sa-fenteze-sistemul

Soferii nu mai pot circula fara rovinieta, anunta reprezentantii Companiei de Drumuri, care sustin ca supravegheaza video toata tara.

Potrivit stirileprotv.ro au pus in functiune 4 camere noi, iar numarul lor trece acum de 80. Pe de alta parte, soferii spun ca sistemul are multe probleme. Amenzile ajung tarziu, iar ei sunt obligati sa pastreze chitanta de la plata rovinietei uneori si 2 ani.

Localitatea Popricani, judetul Iasi. Cu ajutorul unei camere, functionarii CNADNR au inceput de sambata sa dea amenzi soferilor care circula pe DN 24 fara sa fi platit taxa de drum. In teorie, sistemul video a fost amplasat ca nu poata fi ocolit de soferi. In practica insa localnicii spun ca stiu cum sa fenteze sistemul de supraveghere. Trec pe marginea drumului pentru ca numarul de inmatriculare sa nu fie vazut ori fac un ocol.

Tot sambata au mai aparut sisteme de supraveghere pe DN 1F - localitatea Romanasi, DN 17 - Vama si DN 24 - Cosmesti. In total sunt 84, iar CNADNR sustine ca acopera astfel in mare parte reteaua de drumuri nationale si autostrazi, devenind aproape imposibila circulatia vehiculelor fara rovinieta. Soferii sustin ca legea Rovinietei are niste prevederi aberante. De pilda, sunt obligati sa pastreze chitanta de la plata taxei si un an dupa ce expira rovinieta. Asta in conditiile in care bonul se distruge foarte repede. In plus, potrivit legii, amenda trebuie sa vina acasa in plic, in 30 de zile, dar nu se intampla asa.

Saptamana trecuta, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca amenzile care vin prin posta, pe hartie, si nu sunt semnate de mana, de agentul constatator, pot fi anulate in instanta. CNADNR asteapta motivarea deciziei judecatorilor ca sa schimbe modul in care trimite amenda in plic.

VIDEO + CITEȘTE CONTINUAREA PE: stirileprotv.ro

Comentarii

Ultimă oră